İhlas Koleji’ne Doesef’den İki Ödül

İhlas Koleji proje yarışmalarından elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor.

İhlas Koleji’ne Doesef’den İki Ödül

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi tarafından düzenlenen DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) Araştırma Projeleri Yarışması’nda Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi iki projesiyle teşvik ödülü almayı başardı.

Enerji kategorisinde, 'Eğrisel ve köşeli yapıların ısı ve ışık verimliliğinin hesaplanması' projesi ile 55 proje arasında finale kalan son 10 proje arasına girmeyi başaran Yasin Emre Babacan ve Rıdvan Emre Öztürk teşvik ödülü aldı.

Projenin danışman öğretmeni olan Ahmet Çamırcı aldıkları başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek ödülün kendilerine başka projeler üretmek için güç verdiğini söyledi.

Öğrenciler Yasin Emre Babacan ve Rıdvan Emre Öztürk de danışman öğretmenlerine teşekkür ederek, değerli bir başarı aldıklarını belirtti.

Bir diğer ödül ise mühendislik kategorisinde geldi. Danışman öğretmenleri Merve Davarcı Tekin ile birlikte yarışmaya katılan Hüseyin Hilmi Uysal ve Emirhan Kurtul da teşvik ödülüne layık görüldü.

'GPS entegrasyonu ile Headtrack gözlük kontrollü insansız kara aracı' projesi ile yarışmaya katılan ekip, önce 90 proje arasından sıyrılarak finale kalan 17 projenin içinde kendilerine yer buldu. Finalde yarışan projeler arasında da beğenilen proje ekibe teşvik ödülünü getirdi.

Ödülün kendilerini daha çok motive edeceğine inandıklarını belirten projenin danışman öğretmeni Merve Davarcı Tekin, öğrencilerinin proje için eksiksiz çalıştıklarını belirtti.

Azimli ve istekli çalışmanın eseri olarak projeyi ortaya çıkardıklarını da anlatan Tekin, öğrencilerini kutladı.

Projenin oluşmasında büyük pay sahibi olan Hüseyin Hilmi Uysal ve Emirhan Kurtul da başarılı bir iş çıkardıklarına inandıklarını söyleyerek projelerinin ödül almasından dolayı sevinçli olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA