İhlas Koleji Mezunlarından Üniversite Tavsiyeleri

İhlas Koleji, kendi okullarından mezun olarak kariyer sahibi olmuş öğrencilerini okullarında ağırlamaya devam ediyor.

İhlas Koleji Mezunlarından Üniversite Tavsiyeleri

Özel Marmara Evleri İhlas Karma Anadolu Lisesi’nin çeşitli dönemlerinden mezun olan öğrenciler İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen kariyer günlerinde üniversite ve iş hayatı hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Hemşirelikten diyetisyenliğe mimarlıktan tercümanlığa kadar geniş bir alanda bilgi paylaşımında bulunan mezunların üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik en önemli tavsiyeleri çok çalışmak oldu. İstedikleri ve hayal ettikleri bölümlere ulaşmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini özellikle vurgulayan mezunlar ancak bu sayede üniversitenin kazanılabileceğini söyledi.

Üniversite dönemine ve iş hayatına da değinen konuk mezunlar, özgüvenin başarıya giden başka bir yol olduğunun altını çizdi. Okulun mezunlarından olan ve mütercim tercümanlık yapan Ayla Terzioğlu da kendine güvenin önemini vurguladı. Geldiği noktada her zaman kendine güvenmesinin faydasını gördüğünü söyleyen Terzioğlu, ilk işine de bu sayede girdiğini anlattı.

Rüveyda İleri de fizik öğretmenliğinden İTÜ’de araştırma görevlisi olmasının öyküsünü anlattı. Fizik derslerini her zaman çok sevdiğini belirten İleri, ODTÜ’de fizik öğretmenliğini bitirdikten sonra hedeflerini yeniden belirlediğini bunun üzerine akademisyen olmaya karar verdiğini söyledi.

Tüm mezunların konuşmasının ardından sahneye çıkarak onlara teşekkür eden Özel Marmara Evleri İhlas Karma Anadolu Lisesi Müdürü Müge Kılıç, onlarla iftihar ettiğini söyledi.

Mezun öğrencileri ile ilgili anılarını paylaşan Kılıç, salonda kendilerini izleyen kardeşlerine iyi birer örnek olduklarını belirtti.

Programın sonunda günün anısına mezunlara, öğrenciler tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA