Gümüşhane'de Turizm

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Sezerel, "Gümüşhane, özellikle ekoloji, kültür, tarih ve inanç turizmi açısından çok önemli destinasyon olmaya adaydır" dedi.

Sezerel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turizm Fakültesi olarak kentle bütünleşmeyi, yapılacak çalışmayla "dağların avucunda" olarak adlandırılan Gümüşhane'yi turizm alanında geliştirmek istediklerini belirtti.

Üniversite olarak bugüne kadar Gümüşhane'de turizm alanında yapılan çalışmaları desteklediklerini dile getiren Sezerel, şöyle devam etti:
"Gümüşhane, özellikle ekoloji, kültür, tarih ve inanç turizmi açısından çok önemli destinasyon olmaya adaydır. Santa Harabeleri, Karaca Mağarası, Kromni Antik Kenti, Limni Gölü, Zigana Kış Sporları Turizm Merkezi, Artabel Gölleri, Süleymaniye Mahallesi, Kürtün Örümcek Ormanları, Tomara Şelalesi, Sarıçiçek Köy Odaları, Satala Antik Kenti, kaleler, camiler, kiliseler ve çok sayıda yaylası var. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmek için Turizm Fakültesi olarak öğrencilerimizle Gümüşhane''in yerel rehberlerini, turizm işletmecilerini, mutfak ve yemek sanatında yetişecek elemanlarını bir araya getirmeyi düşünüyoruz."
Fakülte olarak pek çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Sezerel, "Bunlardan biri de Gümüşhane İli Turizm Potansiyeli kitabımızdır. Rektörlüğümüzün desteğiyle çıkardığımız bu kitapta Gümüşhane'ye ait 11 destinasyonun turizm açısından nasıl değerlendirilebileceği, hangi kaynakların kullanılabileceği, kentin temel yeteneklerinin hangileri olduğu, pazarlamada nelere dikkat edilmesi gerektiği, sosyal sorumlu, ekolojik, kültüre sahip çıkan bir turizm anlayışının Gümüşhane'de nasıl var olabileceğine yönelik birçok öneride bulunduk" diye konuştu.

Sezerel, Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunun 2010'da kurulduğunu, yüksekokulun geçen yıl Turizm Fakültesine dönüştürüldüğünü kaydederek, "Yüksekokul döneminde çok önemli çalışmalar yapıldı. Yönetim ve öğretim elemanlarıyla ilimiz coğrafyasının değerlerini tanımak ve tanıtmak, tarihi, kültürel ve doğal potansiyeli değerlendirmek amacıyla bir ekip çalışması yapıldı. Fakülte olarak bu çalışmayı daha da ileriye taşıyarak Gümüşhane ile bütünleşmek ve kentin turizmine katkı koymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sezerel, öğrencilerin sınav dönemine denk gelmesi nedeniyle 38. Turizm Haftası etkinliklerini ileri bir tarihe ertelediklerini de belirterek, "Fakülte olarak coşkulu bir şekilde haftayı kutlayacağız. Paneller düzenlenecek, resim sergileri açılacak, öğrenciler arasında turizm tartışmaları, müzik dinletileri, doğal ve kültürel alanlara geziler düzenlenecek" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA