Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı, 'Balıkçılar Gecen Yıllara Oranla Verimli Bir Sezon Geçirdi'

Görele Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlhan Fuat Tavacı, balık avı sezonunun gecen yıllara oranda daha verimli geçtiğini belirtti.

Tavacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu av sezonunda palamut, torik ve hamsi balığının dışında istavrit, barbun, mezgit ve kefal balığının az oluşunu havaların sıcak geçmesinden kaynaklandığını söyledi.

Kıyı balıkçıları olarak balık ve hamsi avında eskiye nazaran verimli süreç geçirdiklerini belirten Aycı, "Bu sezon geçmişe göre daha verimli geçti diyebiliriz. Palamut, torik ve hamsi balığının çok olması balıkçılarımızın yüzünü güldürdü. İstavrit avı yapılıyor fakat eskisi gibi verimli değil. Barbun, mezgit ve kefal balıkları ise kış sezonunda havaların sıcak geçmesi ve bilinçsiz avlanmadan dolayı çok nadir çıkmaktadır" dedi.

Bu sezon ilk defa balıkçıların salyangoz avcılığı da yaptıklarını hatırlatan Tavacı, "Balıkçılarımız balıkların az olduğu dönemlerde ekonomik anlamda rahatlamak için bu sezonda ilk defa salyangoz avcılığı da yapmışlardır. Bilinçsiz avlanma nedeniyle denizlerimizde oluşan dengesizliği salyangoz avcılığıyla gidermek isteyen balıkçılar, salyangoz avcılığında umdukları verimi yakalayamadılar" dedi.

Kaynak: AA