Görele Belediye Başkanı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yerel seçimler sonrası yeni seçilen mahalle muhtarlarıyla tanışmak amacıyla bir araya geldi.

Görele Belediye Başkanı Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Belediye Başkanı Erener, muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesi ile daha büyük işler başaracaklarının altını çizen Erener, şöyle konuştu: "Görev alacak arkadaşlarımızı bir araya getirmek sureti ile dayanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledik. Göreve geldiğimizden beri yılın belli aylarında standart bir şekilde periyodik toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimler halkla iç içe olan bir yönetim şekli olduğu için, biz mutlaka halkımızın taleplerine ve beklentilerine karşılık vermek zorundayız."
Sorumluluklarının çok büyük olduğunu anlatan Erener, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşlerimiz çok yoğun, halkımızın bizden beklentileri çok. Biz bu şuurla çalışıp, görevlerimizi yerine getireceğiz. Şehrimizi geliştirmek ve kalkındırmak için ne gerekiyorsa ortaya koyacağız. Sorunlara ne kadar samimiyetle ve içten yaklaşırsak, çözemeyeceğimiz, içinden çıkamayacağız hiçbir problem kalmayacaktır. Bu yüzden sürekli iletişim halinde olacağız, sorunların giderilmesine yönelik yapılan çalışmalarda birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Her şey geride kaldı artık. Şimdi hizmet zamanı. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Allah'ın izniyle beş yılın sonunda şehrimizi tanınamayacak bir güzelliğe kavuşturacağız."

MUHTARLARA İLK UYGULAMALARINI ANLATTI
Göreve gelir gelmez yaptığı bir takım uygulamalar hakkında muhtarları bilgilendiren Erener, şunları söyledi: “Seçim öncesi makamımızın halka her daim açık olacağını söylemiştik. Göreve gelince de ilk iş olarak makam odasının kapısını kaldırdık. Makama gelip de başkanla görüşememe dönemi artık bitmiştir. Trafik sorununa çözüm noktasında Salih Sinirlioğlu Caddesinde araç parklarına yasak getirdik. Biliyoruz ki araç değil insan trafiğinin olduğu yerde esnafın yüzü gülecektir. Bu yüzden biz şehrimizin her kaldırımının önce insan trafiğine kazandırılmasını sağlayacağız.Bu uygulamamızın esnafımız tarafından destek görmesi bizlerin ne denli doğru bir uygulama yaptığımızı gösteriyor. Hizmet yaparken belki belli bir grup rahatsız olabilir ama biz kamunun menfaatini düşünmek zorundayız. Belediye encümenleri için belediyemizde bir makam bulunmamaktaydı. Bu konuda da girişimde bulunarak encümenlerimiz için bir yer tahsis ettik önümüzdeki günlerde hizmete girecektir. Ayrıca, siz muhtarlarımızla olduğu gibi halkımızla da zaman zaman halk toplantıları gerçekleştireceğiz.Onların sorununu çözüm önerilerini birinci ağızdan dinleyeceğim.”

“NÜFUSUNA GÖRE TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYESİYİZ”
Görele Belediyesi’ni büyük bir borç yüküyle devraldıklarını ancak bunun verdikleri vaatleri yerine getirmesine engel olmayacağını ifade eden Erener; sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyenin borcu 33 milyon 248 bin 152 lira. Nüfusuna göre Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en çok borçlu olan belediyesidir. Ama olsun bu konu çalışmamız için mazeret değildir. Biz hizmet etmeye geldik bir şekilde çıkar yol bulacağız ve hizmetimizi yapacağız. Alacaklarımızın peşine düşeceğiz tasarruf tedbirlerini uygulayacağız birçok ihtiyaçlarımızı devlet kanalıyla hibe olarak halletmeye çalışacağız. Halkımız bizden hizmet bekliyor."
Kaynak: İHA