Ev Hanımları Hünerlerini Bu Kez Jüri Önünde Sergiledi

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği geleneksel yemek yarışmasında hünerli hanımlar lezzetli yemekleriyle jüri karşısında kıyasıya mücadele verdi.

Ev Hanımları Hünerlerini Bu Kez Jüri Önünde Sergiledi

Bu yıl 38.’si Has Bahçe’de düzenlenen yarışmada hanımlar kıyasıya mücadele etti. Ana yemek, tatlı ve hamur işleri dallarında yarışan bayanlar, jüriyi etkilemek için ter döktü. Her dakikası ayrı bir lezzetle geçen yarışmada yemeklerin ve tatlıların sunumları da dikkat çekti. Hünerli hanımlar tek tek yaptıkları yemekleri jüri üyelerine tattırdı. Jüri üyeleri ise bir çok kritere göre puanlama yaparak 3 kategoride yarışmanın birincilerini belirledi. Tüm yarışmacılara teşekkür plaketi ve sürpriz hediyeler verildi.

Yarışmanın sonunda ise tüm yarışmacılar ve jüri üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışmada ana yemek dalında Hayriye Eren, Siirt usulü yaptığı içli köftesiyle birinciliği elde etti. Nejla Metinulu’nun cevizli çarşaf böreği hamur işleri kategorisinde beğenilirken, tatlılarda ise Esin Kantekin’in şekerparesi ilk sırayı aldı.

Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, çok güzel sonuçların ortaya çıktığını belirterek yarışmada yer alan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

Yarışmanın jüri üyesi Nilgin Tatlı ise Türk lezzetlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının gerekli olduğunu kaydederek bu tip yarışmaların ise bu amaca vesile olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA