Didim’de Borcu Olan ve Kredi Çekmek İsteyen Esnaflara Rahatlatacak Adım…

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimleri Odaya borcu olan Esnafların, Esnaf Kefalet Kooperatifine kredi başvurusu yapabilmesi için protokol imzaladı.

Didim’de Borcu Olan ve Kredi Çekmek İsteyen Esnaflara Rahatlatacak Adım…

Protokolle ilgili olarak Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Protokolle ilgili olarak ilk konuşan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu yapılan protokol sonrasında Esnafların hem odaya olan borcunun ödeyeceğini hem de kredi çekebileceğini belirterek iş ve işlemlerin olumlu şekilde yürüyeceğini söyledi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç ise amaçlarının Esnaflara hizmet etmek olduğunu belirterek Esnaf Odasıyla yapılan bu işbirliğinin hizmete de kolay ulaşılması noktasında bir adım olduğunu belirtti.

Yapılan protokolün içeriğiyle ilgili şu bilgi verildi; “Didim Esnaf Odasına borcu olan esnaflar, Didim Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi başvurusu yapamıyordu. Esnafların bu noktada kredi çekebilmesi için ilk olarak Didim Esnaf Odasından ne kadar borcu varsa borcu kapatması gerekiyordu. İmzalanan protokol sonrasında Esnaflar, kredi başvurusu yapmak için Esnaf Odasından yazılı şekilde borcu olan yazı alacak. Aldığı yazıyla Esnaf Kefalet Kooperatifine başvuracak. Kefaletten kredisinin onaylanması durumunda, çektiği kredi içerisinde, Esnaf Odasına olan borcu Esnaf Odasının hesabını aktarılacak ve Esnaf bu şekilde hem borcunu kapatmış hem de ihtiyacı olan krediye almış olacak”
Kaynak: İHA