Cenaze Yakınlarına Yönelik Hizmet

Tokat Belediyesi tarafından cenaze yakınlarının defin ve dua esnasında oturabilmeleri için tabure hizmeti ile pide ikramı yapılmaya başlanırken,'Seyyar Taziye Çadırları' da hizmete sunulacak.

Cenaze Yakınlarına Yönelik Hizmet

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun göreve gelmesi ile birlikte yeni projeler hayata geçiriliyor. Şeyh-i Şirvani ve Erenler Mezarlığı’nda cenaze yakınları için Tokat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Cenaze Hizmetleri Servisi tarafından yüzlerce tabure yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, cenaze definleri sırasında mezar taşlarına ve kıyı köşedeki taş ve ağaç diplerine oturan vatandaşlarımız için tabure hizmeti vermeye başladıklarını ifade ederek, “Cenazeye katılan hemşehrilerimiz zaten kederliler, bir de başka zorluklar yaşamasınlar istedik. Ayrıca geçmişten gelen ve kültürümüzde var olan, cenaze evinde ikramda bulunma hususunda da bir çalışma yaptık. Şehirdeki bütün cenaze evlerine pide ikramında bulunuyoruz. Kültürümüzde, komşular yemek hazırlayıp cenaze evine götürür ve taziyeye gelen insanlara ikram ederlerdi. Cenaze sahiplerinin yükünü bir nebze de olsa komşuları hafifletirdi. Biz, Tokat Belediye Başkanlığı olarak hem bu geleneğimizi yaşatmak, hem de cenaze yakınları acılı günlerinde başka sıkıntılarla uğraşmasınlar diyerekten bu çalışmayı başlattık. Zabıta ekiplerimiz hazırlanan pide ikramlarını cenaze evine götürüp teslim ediyorlar. Tokat'ın her yerindeki cenaze evlerine bu hizmeti veriyoruz" dedi.

SEYYAR TAZİYE ÇADIRLARI GELİYOR
Cenaze evlerinde taziye ziyaretlerindeki sıkışıklığında başka bir sorun olduğuna değinen Başkan Eroğlu, "Bir de şuan hazırlık çalışmaları süren, Ar-Ge birimimiz tarafından geliştirilen 'Seyyar Taziye Çadırları' projemiz var. Kimi vatandaşımızın evi, yeri taziyeleri kabul etmek için müsait olmuyor. Hemşehrilerimizin çoğu apartmanlarda yaşıyor ve taziyeye gelen insan sayısı çok olunca, evlerin fiziki mekanlarını yetersiz kalabiliyor. Bunu da giderme hususunda, Seyyar Taziye Çadırları hazırlatıyoruz. Belediyemizin yine şehirdeki bütün cenaze evlerine gönderip hizmet vereceği bu seyyar çadırlar, uygun alana kurulup yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın taziyeleri bu çadırlarda rahatça kabul etmesine olanak sağlanmış olacak. Hiçbir uygulama elbette bu acıları unutturmaz. Lakin en azından vatandaşlarımızı bu kederli günlerinde başka meşgalelerle uğraşmaktan kurtarmak ve bir nebze de olsun acılarını paylaşmak arzusundayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA