Bozkurtlu Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Semineri

Kastamonu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kadınlara yönelik düzenlediği eğitim seminerlerinden birini Bozkurt ilçesinde gerçekleştirdi.

Bozkurtlu Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Semineri

Bozkurt Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Kastamonu İl Müdür Vekili Gülsüm Kuru, Bakanlık tarafından uygulanan ev modeli projesinin önemine dikkat çekerek, “Yetiştirme yurtlarındaki çocuklar sosyal yaşama daha iyi uyum sağlasın diye Kastamonu’nun değişik yerlerinde apartman daireleri kiraladık. 5 kişilik gruplar halinde çocuklarımızı evlere çıkarttık. Evlerde yetişen çocuklarımız yurtlardaki çocuklardan daha kolay sosyal yaşama uyum sağladıklarını gördük” dedi.

Gerçekleştirecekleri yaşlı bakım projesinde 3 yaşlıya bir bakım elemanı verileceğini de ifade eden Kuru, Meslek lisesi mezunu ve yaşlı bakım sertifikası olan bayanlara yönelik bir istihdam kapısı açılacağını da ifade etti.

Eğitim seminerine, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş ve Eşi Neriman Ekeş, Okul Müdürleri, Daire Amirleri ve Kadınlar katıldı.

Kaynak: İHA