Başkan Özgüven’e Kılıç Verdiler

Konya’nın Ereğli ilçesi belediye başkanı Özkan Özgüven’e, ilçenin ilk belediye başkanına Sultan Abdülaziz tarafından gönderilen kılıç sembolik olarak verildi.

Başkan Özgüven’e Kılıç Verdiler

Sultan Abdülaziz tarafından Ereğli’nin ilk belediye başkanı Ahmet Hilmi Bey'e gönderilen kılıç sembolik olarak Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e, Pirömer Mahallesi Muhtarı Hilmi Erel tarafından verildi.

Hilmi Erel, aynı zamanda dedesi olan Ahmet Hilmi Bey'e gönderilen kılıcı Başkan Özgüven'e vererek, "Ahmet Hilmi Bey Ereğli’nin ilk belediye başkanıdır. Sultan Abdülaziz tarafından 1872 yılında kurulan belediyeleri kazanan kişilere hediye amaçlı kılıç gönderilmiştir. Ahmet Hilmi Bey şu anki mahallemizin çıkardığı ilk belediye başkanıdır ve kendisinden sonra gelen, mahallemizden çıkan belediye başkanlarına da bu kılıcı sembolik olarak takmıştır. Özkan Bey de bizim mahallemizden çıkan 28. belediye başkanı olmuştur. Ben bize verilen vasiyet gereği Başkan Özgüven’e bu kılıcı veriyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, "Böyle bir geleneğin olduğunu bilmiyordum. Şu an çok mutluyum. Bu kılıç hizmetlerimizde adaleti temsil edecek. İkamet etmekte olduğum mahallemizin de 28. belediye başkanı olmak gurur vericidir. Ortak paydamız Ereğli. Bu yolda hizmetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA