Basın Konseyi'nden Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Basın Konseyi'nden Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Ziyarette konuşan Cemiyet Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu’da gazetecilik yapmanın zor olduğunu söyledi.

Küçük illerde yaşanan sorunları dile getiren Karaca, "Belediye başkanının aleyhinde yazarsanız belediye başkanı sizi sokakta gezdirmez, valinin aleyhinde yazarsanız, o da buraya sokmayacaksınız gazeteciyi der. Büyük şehirlerde bu konuda biraz daha rahatız zaman zaman biraz baskı da olsa tabi baskılar Anadolu’yu yıldıramıyor. Eskişehir Türkiye’de kurulan basın kuruluşlarının hep önderi oldu. Bu bina Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin kendi mülküdür, hiçbir zaman başka bir kurum ve kuruluşun emri altına girmeyen illerden biriyiz" dedi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nin 100'e yakın üyesinin olduğunu söyleyen Karaca, "Bizdeki üye yapısı kesinlikle profesyoneldir. Bu işi yapmayan, kadrosu olmayan kimseyi biz üye yapmıyoruz. Eskişehir’de 8 yerel gazetemiz, 2 televizyonumuz, 10 civarında internet sitemiz, 12 radyomuz, kaliteli dergilerimiz var" diye konuştu

Karaca'nın ardından konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise, gazetecilerin çok zor bir görev üstlendiklerini ifade etti.

Türenç, sözlerine şöyle devam etti: "Basın Konseyi basın meslek ilişkilerinin yerleşmesi için çalışan, özgürlüklerden taviz vermeden çalışılması için mücadele eden bir kurum. Bu 40 kişilik heyet ve binlerce üyemizle çalışmaya devam ediyoruz. 40 yıla yaklaştı meslek hayatım. Savaş muhabirliği, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği dahil pek çok işte çalıştım ve seçilmiş bir Basın Konseyi Başkanıyım. Geldiğimiz noktada şunu görüyorum ki medya 40 yılda hiç görmediğimiz kadar tehdit altında. Yeter dediğimiz bir noktaya geldik. Zaman zaman sokaklara dökülüyoruz, televizyonlara çıkıp haykırıyoruz, dik duruş sergilemeye çalışıyoruz. Haberciler benim için kutsaldır, habercinin alın terinin karşılığı maalesef verilmiyor. İstanbul medyasının en büyük sorunu maaşların verilmemesi, bugün televizyonda program yapanların yüzde 80’i maaş almıyor. Hani o gördüğünüz kalemşörlerin yüzde 80’i üste daha harcama yaparak diyorlar konuklar da ceplerinden ödeyerek geliyorlar böyle yayıncılık yapmaya çalışıyor merkez medyalar."
Konuşmalar sonrasında Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerine rozet takıldı. “Kalemlerimiz elimizden düşmesin” denilerek, konseyin kalemleri hediye edildi.
Kaynak: İHA