Atabay Açıklaması

Didim Belediye Başkanı A.

Atabay Açıklaması
Deniz Atabay, İlçedeki basın mensuplarıyla haftalık basın toplantısında bir araya gelip soruları cevapladı; yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Yoğun ziyaret ve çalışmalar dolayısıyla toplantı Belediye Meclis Salonunda yapılırken
Başkan Atabay Akbük-Didim yolunda süren çalışmalarla ilgili yönetilen soruyu cevapladı. Atabay yolun aslında Büyükşehir Belediyesinin alanı içerisinde olduğunu belirterek “Bu konuda Büyükşehir Belediye başkanımızla görüştük; siz yapın daha sonra muhassıplaşırız dedi.

Bu yolun ortası boş bırakılmış, şehre gelen insanlar otoyol mantığıyla hızlı şekilde şehrin içerisine giriyor. Buna müdahale etmezsek o yolda kazalar olur. Yola orta refüj yapıp ışıklandırma koyulacak. 2 km’lik alan ışınlandırılacak. Bu konuda AYDEM ile görüşüldü. Kaldırım çalışmaları da yapılacak" dedi.

“İŞLERİ SIKI TUTACAĞIZ, GÖREVLENDİRMELER OLACAK”
Başkan Atabay, sorunları çözümü noktasında Meclis üyelerinin görev alacağını, Mahallelerde muhtarlıkların dışında gönüllü mahalle temsilcilerinin de olacağını belirterek “ Meclis üyeleri görevlendirilecek. Sadece ayda bir toplantıya gelip kaybolmayacak. Sorumluluklar üstlenecek. Muhtarlarımızın yanı sıra her mahallede temsilciliklerimiz olacak. Akbük ve Ak-yeniköy binalarımızda sorumlu kişiler bulunduracağız. Belediyenin sosyal yardımları devam ettirilecek. Sanat sokakları oluşturulup, kadınlarımızın el işleri değerlendirilecek. Yazarlar Festivali devam edecek. Barış etkinliklerimiz olacak ancak farklı bir konsept uygulanacak. Bazı yerlerin kiraz festivalleri medyada, genişçe yer alırken Didim’in Barış Şenliği küçük bir kare ile geçiştiriliyorsa düşünmemiz gerek ve sorunun neden ve niçinlerini aramamız gerekecek. Büyükşehir’e geçen su, itfaiye, zabıta vs. hizmetlerinde yaptırım gücü artacak ve bizler de işi daha sıkı tutmamız gerekecek. Kaçaklar kesinlikle önlenecek” dedi.

Kaynak: İHA