Aksoy Açıklaması

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 30 Mart yerel seçimlerden sonra büyükşehir statüsüne giren Trabzon ve Ordu illerinin Samsun ile birlikte Karadeniz’in kalkınmasına önemli katkıları olacağını söyledi.

Aksoy Açıklaması

Samsun’un Türkiye’nin 16. büyükşehri olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, “30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Samsun, büyükşehir statüsünde yer alan illerden biriydi. 1 milyon 260 bin nüfusa sahip olan Samsun, Türkiye’nin 16’ncı büyük şehri olarak yer almaktadır. 30 Mart seçimlerinden sonra Trabzon ve Ordu illeri de büyükşehir statüsüne dönüştü. Buralarda da yerel seçim olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri de gerçekleştirildi.

750 bin nüfusun üzerinde yer alan illerde kanunla büyükşehir kurulabileceğine dair düzenleme sonrasında Trabzon ve daha sonra bunlara Ordu illeri de eklenmek suretiyle büyükşehir statüsüne kavuşmuş oldu. Karadeniz’in 3 ili büyükşehir statüsündedir. Bu da bölgenin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlayacak bir düzenleme olarak öngörüyoruz. Büyükşehir belediyesinin gelirleri daha yüksek olacak ve bölgeye götürecek hizmetlerde daha fazla olacak. Bu anlamda bölgedeki altyapı hizmetleri, ekonomik ve sosyal gelişme anlamında Karadeniz Bölgesi’nin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA