'7. Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından "7. Ulusal 23 Nisan Korolar Şenliği" düzenlendi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şenlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra 9 ilden gelen 28 çocuk korosu yer aldı. Yaklaşık bin öğrencinin yer aldığı şenliğe, veliler ve Afyonkarahisarlı ilgi gösterdi. Renk renk kıyafetleriyle salonu dolduran öğrenciler, sahnede, hem sesleri hem de görsel şovlarıyla alkış aldı. Solo konserlerin de yer aldığı şenlikte, Türkçenin yanı sıra yabancı dillerde de çocuk şarkıları seslendirildi.
Şenliğin açılışında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı ve cumhuriyetin kurulduğu topraklarda böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çocuk korolarını önemsediklerini belirten Balkanlıoğlu, etkinliği de çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Alanında başarılı birçok sanatçının, çocuk korolarından yetiştiği yönündeki hikayelerinin herkes tarafından bilindiğini anlatan Balkanlıoğlu, çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve toplum içerisinde böyle bir etkinlikte alkış almasının, onları ileride büyük bir sanatçı haline getirebileceğini aktardı. Bu tür organizasyonlarda yer alan çocukların, paylaşmayı öğrendiğini, iyi arkadaşlık ve dostluk kurduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, aynı zamanda da şenliklerin çocukları, okulunda başarılı hale getirdiğini kaydetti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise şenliğin gelecek yıllarda uluslararası düzeyde yapılması için yoğun bir çaba gösterildiğini, bu konudaki çalışmaların konservatuvar yöneticileri tarafından sürdürüldüğünü anlattı. Çocukların sanatın, müziğin içerisinde yer almasının hem bireysel gelişimleri hem de toplum gelişimi ve iletişimi güçlendireceğini vurgulayan Solak, böylesi etkinliklerin ülke için de büyük önem taşıdığını belirtti.

Afyonkarahisar'da 7 yıldır çocuk koroları şenliğinin, çocukların sanatla bir araya gelmeleri, buluşmaları ve kaynaşmaları için yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Solak, "Çocuklarımızın, sanatın içindeki disiplini kavrayıp yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olmasını arzu ediyoruz. Sanatla, müzikle hoşgörü ortamı içinde birbirlerini olduğu gibi kabul ederek, alkışlayarak tanımalarını ve birlikte en güzel şekilde yaşamayı öğrenmelerini istiyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz geleceğimizdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenliğe katkı sağlayan iş adamlarına, teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA