5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali

Esenler Belediyesi'nce düzenlenen "5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Asya ülkelerinden gelen çocuklar, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Bu yıl "Barış Ekmeği İçin Bi Dünya Çocuk Esenler'de Buluşuyor" konseptiyle düzenlenen festival çerçevesinde, Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan çocuklar Esenler'e geldi.
Esenler Belediyesi'ne ait otobüslerle rehberler eşliğinde Marmaray'ı kullanarak Avrupa'dan Asya'ya geçen çocuklar, ilk defa denizin altından geçen bir raylı sisteme binmenin heyecanını yaşadı.
Bunu kendileri için tarihi bir an olarak nitelendiren çocuklar, Marmaray'da bol bol fotoğraf çektirdi.
Geziye katılan Gürcistan ekibi, Marmaray'da, ülkelerine özgü "Fanduri" çalgısı ile boğazın 60 metre altında yöresel müziklerini söyledi.

Daha sonra Üsküdar'dan tekneye binerek boğaz turuna katılan ve rehber Cem Şimşek'ten İstanbul'un tarihi hakkında bilgi alan çocuklar, bol bol fotoğraf çektirdi.
Geziye katılan Azerbaycanlı Nurlan Quluzade, İstanbul'a ilk kez geldiğini belirterek, "Kız Kulesi'ni duymuştum ama görmemiştim. Türkiye'ye teşekkür ederim" dedi.

Eliza Azimbegkızı da Kırgızistan'dan geldiğini ifade ederek, "İstanbul'u biraz biliyoruz. İlk kez geldiğimiz için çok beğendik" diye konuştu.

Taylandlı Nuroihan Tohlu ise bu imkanı kendilerine sağlayan Esenler Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirterek, "İstanbul'u çok beğendim. Fırsat olursa bir daha gelmek isterim. Boğaziçi gerçekten harika" şeklinde konuştu.

Boğaz turunun ardından Miniatürk'ü gezen çocuklar, 4 gün daha Esenler'de kalacak.
Kaynak: AA