Sorgun’da Sivil Toplum Örgütleri Bir Araya Geldi

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde Sivil Toplum Örgütleri bir araya geldi.

Sorgun’da Sivil Toplum Örgütleri Bir Araya Geldi

Sorgun Sanayi ve Ticaret Odasında yapılan toplantıya Sorgun Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Başkanı Üzeyir Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, Kızılay Derneği Başkanı Ali Ateş ve basın mensupları bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.

Toplantıda konuşan Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, toplantının belli bir gündem maddesinin olmadığını belirterek, “Bizler burada Sorgun’un için neler yapmalıyız, ya da neler yapabiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunmak üzere toplandık. Bu tür toplantılarımızı ayda bir defa yapmayı planlıyoruz” dedi.

Sorgun’un her geçen gün kan kaybettiğini ifade eden Arslan, “Bundan birkaç yıla kadar hızla göç alan ilçemiz, artık hızla göç verme başladı.

Sorgun’un nüfusu ne kadar çok olursa, ilçemizde, esnafımızda, sivil toplum örgütlerimizde o kadar büyür. Bizler bugünden sonra ilçemize gerek turizm, gerek ekonomik, gerekse kültürel konularda neler yapabiliriz bunların çalışmasını yapacağız” diye konuştu.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş ise, Türkiye’de Sivil Toplum Örgütlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de Sivil Toplum Örgütlerinin yeri çok önemli. Ne yazık ki bu önemi yeteri kadar algılayamıyoruz. Bizlerin sık sık bir araya gelip Sorgun için neler yapmalıyız bunları konuşmamız gerekir. Yapacağımız fikir alış verişi doğrultusunda bu fikirleri üretime dönüştürmemiz gerekmektedir. Bugün ARGE projeleri devlet destekli projeler. Bu projelerden faydalanarak üretime yönelik Sorgun’u birçok şeyler kazandırabiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA