Simülatörle Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Giresun'da vatandaşlar simülatöre bindirilip emniyet kemeri takmanın önemi konusunda bilgilendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce Atatürk Meydanı'na yerleştirilen simülatörle, takla atan bir araçta yaşananlar vatandaşlara gösterildi.
Simülatöre binen vatandaşlara, kaza anında olabilecekler anlatılarak emniyet kemeri takılmasının önemi vurgulandı.
Vatandaşlara ayrıca, alkol alınması durumunda ortaya çıkan görüş bulanıklığını gösteren "alkol gözlüğü" takılıp, yerdeki topa vurma, kapı kilidini açma gibi isteklerde bulunuldu. Gözlüğü takanların, bunları yaparken zorlandıkları görüldü.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, emniyet kemeri kullanımının önemine dikkati çekti.
Emniyet kemerinin yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 40, ölümlü trafik kazalarında da yüzde 50 azalma sağladığına işaret eden Öztürk, şunları dile getirdi:
"Proje kapsamında simülatör aracı ile uygulamalı gösterim yapacağız. Trafik kazalarının oluşumunda en önemli faktörlerden biri olan alkolün neden olduğu yavaş reaksiyon gösterme, görüşsel bulanık, derinlik ve uzaklık algısındaki güçlük, çift görme, el ile ayak koordinasyonunun bozulması, karar vermede güçlük gibi sorunları simüle etmek ve vatandaşlarımızın alkolün etkileri konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacı ile alkol gözlüğü uygulamalı gösterime sunulacaktır. Unutulmamalıdır ki, emniyet kemeri hayat kurtarır. Alkol algıları köreltir, trafiği kirletir."
Öztürk, sürücülerin trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Halkımızın ve sürücülerimizin trafik kurallarına uymaları özellikle kendi can güvenliklerini teminat altına almaları konusunda önem arz etmektedir" dedi.

Etkinliğe Vali Hasan Karahan, emniyet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA