Sekmen'den Eğitim Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrenim gördüğü okulun ihtiyaçları için kendisiyle görüşen okul meclis başkanının hatırını kırmayarak, eğitim yuvasının ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi.

Sekmen'den Eğitim Desteği

Göreve geldiği günden beri kentteki eğitim kurumlarının önceliklerini kendi önceliği olarak gören Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir eğitim kurumuna daha destek oldu. Kendisiyle görüşerek okuluna malzeme talebinde bulunan Merkez Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı Ali Aras'ın isteğini anında yerine getiren Başkan Sekmen, gençleri makamında ağırlayarak onların arzusunu yerine getirdi. Sınıf arkadaşı Hanifi Uzun ile birlikte Sekmen ile görüşen Aras, ziyarette yaptığı açıklamada, kendisine yardımcı olan Sekmen'e teşekkür etti. Aras, "Sayın Başkanımızla ilk karşılaştığımda öğrenim gördüğümüz okul için talepte bulunduk. Kendisi sağ olsun bizi makamına davet etti. Okulumuzun ihtiyaçlarını kendisine yazılı olarak ilettim. Başkanımız bu taleplerin hepsini yerine getirme sözü verdi. Kendisine temsil ettiğim öğrenci arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Sekmen de, muhasır medeniyet seviyesine ulaşmada eğitimin hayatın her alanında gerekli olduğunu anımsatarak, şu görüşlere yer verdi:
"Hazreti Ali, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' demiştir. Bu veciz ifadeden anlaşılacağı gibi eğitim, yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan bir gereksinimdir. Modern toplumlar muhasır medeniyet seviyesine giden yolda eğitimi birinci öncelik olarak görmektedirler. Ülkemizin milli eğitim sisteminde modern reformları hayatı geçiren AK Parti'nin hizmet felsefesinin özünde eğitim vardır. Üstlendiğim bu kutsal ve ulvi vazifede yaşadığımız kentteki eğitim sorunlarını çözmek benim asli vazifemdir." Sekmen daha sonra öğrencilere kitap ve kalem hediye etti. Bu arada, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Savcı Ünal Bingül, Başkan Sekmen'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TAKEV'DEN SEKMEN'E ÖVGÜ
Taşkesenli Kültür Eğitim Vakfı (TAKEV) Başkanı Fahrettin Taşkesenlioğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Başkan Taşkesenlioğlu, Sekmen'in Erzurum için bir şans olduğunu anımsatarak, "Siyasi düsturu ve halka hizmet odaklı siyaset anlayışıyla sadece Erzurum'un değil İstanbul'da yaşayan Dadaşlar'ın da gönlünde taht kuran Sayın Sekmen, Erzurum için büyük bir şanstır. Kent için ortak akıl üretme noktasında biz sivil inisiyatif kurumlarına düşen en önemli vazife; mahalli idarelere fikir beyan etmek ve topyekun kalkınma için çözüm reçetesi sunmaktır. Bu ana fikirle hareket ederek, Sayın Sekmen'e her türlü konuda yardıma hazırız" diye konuştu.

Başkan Sekmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Öte yandan Başkan Sekmen'i Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Semih Yetimoğlu da ziyaret ederek, kendisine hediye takdim etti. Sekmen de, nazik jestinden ötürü Yetimoğlu'na teşekkür etti.
Kaynak: İHA