'Ortak Akıl Platformu”nda Turizm Tartışıldı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Ortak Akıl Platformu”nda turizm konusu tartışıldı.

'Ortak Akıl Platformu”nda Turizm Tartışıldı

Toplantı Kumluca’nın Adrasan Mahallesi’nde bulunan Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Kumluca Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Kumluca Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Mehmet Sevgül, İsa Kızgut ve Emekli Akedemisyen Tuncay Neyişci, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda turizmci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk yaptı. Canan Hançer Baştürk, “İkincisini yaptığımız Kumluca Ortak Akıl Platformu toplantısında turizmin sorunlarını masaya yatırmak istedik. Çünkü ilçemizde ciddi bir turizm potansiyeli var. Turizmle geçinen vatandaşımız var. Bu yüzden turizmin gelişmesi ve turizmden hak ettiğimiz geliri elde etmemiz için önce turizmdeki sıkıntıları gidermemiz gerekiyordu” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretim Görevlisi Mehmet Sevgül de konuşmasında, “Bölgemizde turizmin çok değişik dalları yapılmaktadır. Bu yüzden sadece deniz, kum, güneş üçlüsüne takılıp kalmamamız gerekiyor. Aslında bu üçlüden ayrılalı çok oldu. Bölge halkını bunu çoktan aştı. Şimdi tırmanma, yürüyüş, paraşüt gibi daha onlarca çeşitte turizm yapılmaya başlandı. Bunların hızla geliştirilmesi ve önündeki engellerin açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Emekli Akademisyen Tuncay Neyişci ise, “Kumluca’daki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerin Likya Yolu’nda yürütmemiz gerekiyor. Tırmanma, paraşütle atlama gibi tüm turizm dallarının yapıldığı yerleri öğrencilerimizin görmesi ve yaşaması lazım. Köylerimize turistleri davet edi, köy turizmi yapmak istiyoruz. Turist deyince sadece batı ülkelerinden gelecek yabancıları değil, ülkemizin değişik bölgelerinden gelen insanlarımızı da turist potasına koymamız gerekir. Bunları yapmazsak, gençlerimize turizm potansiyellerini göstermez ve onlara turizmi yaşatmazsak başarılı olamayız” dedi.

Toplantının sonunda söz alan Antalya Vali yardımcısı Recep Yüksel de, “Turizm yaparken doğal yapı ve doğal yaşamımız yok olmasın, Turizmdeki bürokratik engelleri aşmamız lazım. Marka olmuş turizm tesislerimizin önünü mutlaka açmalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA