Malatya'da Yürütülen Gölet Projeleri

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'daki 14 gölet ve sulama kanallarının yapımının yatırım programında yer aldığını belirtti.

Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün 1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi'ne dikkat çekerek, bununla Malatya'da büyük sulama alanlarının yer almadığı kırsal kesimlerde, kısa sürede sulu tarıma geçilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
Tüfenkci, şunları kaydetti:
"Sulamaya açılacak bu alanlar suyun daha verimli kullanıldığı cazibeli sulama sistemiyle sulanacak. Tamamlandığında Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon 260 bin dekar, Malatya'da ise 44 bin dekar tarım arazinin sulanması sağlanacak. Proje kapsamında yer alan Yaygın, Kuluncak, Erkenek, Karaçayır, Kurşunlu, Karadere, Elmalı, Budaklı, Ayvalı, Karamanlık, Taşevler, Çınarköy ve Deregezen göletlerinin 2015 yıl sonuna kadar hizmete açılması planlanmaktadır. Doğanşehir göletiyse tamamlanmak üzeredir. Bu alanların ağaçlandırılmasıyla taşkın zararları ve erozyon önlenecek, mesireliklerle rekreasyon alanları oluşturulmasıyla da bölge insanının nefes alabilecekleri alanlar oluşturulmuş olacaktır.''
Kaynak: AA