Kumru’dan Kızılay’a 313 Ünite Kan

Ordu'nun Kumru ilçesinde vatandaşlar Kızılay’a 313 ünite kan bağışında bulundular.

Kumru’dan Kızılay’a 313 Ünite Kan

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hükümet Konağı karşısında kan bağışı TIR’ı ve bağış otobüsünde hayırsever vatandaşlardan “gönüllü kan bağışı” alımı yapıldı.

Kumru Kaymakamlığı, Kumru Belediye Başkanlığı, Kumru İlçe Müftülüğü ve Kızılay Kumru Şube Başkanlığı birlikteliğinde, bay ve bayanlara yönelik gerçekleştirilen kan bağışı 2 gün boyunca devam etti.

Kızılay Kumru Şube Başkanı Erol Başar, “2014 yılının üçüncü bağışını düzenledik. Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılan bu kampanya çok verimli geçmiştir. ‘Bu Hayır Kervanına Sen De Katıl Hayat Kurtar’ sloganı doğrultusunda Kızılay Genel Merkezi’nden gönderilen bağış TIR’ı ve bağış otobüsünde gerçekleştirilen kampanyada 2 gün boyunca 313 ünite kan bağışı gerçekleştirilmiştir. Kan bağışına desteği olan kadın erkek tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kumru İlçe Müftüsü Aykut İli, “Alemlerin efendisinin doğum yıl dönümünde yapılan bu kampanya amacına layıkıyla ulaşmıştır. Resulullah, ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ derken, bu kampanyaya da ışık tutmuştur. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ‘Din Samimiyettir’ sloganıyla işte burada insanlar samimi olduğunu göstermiş ve kan bağışı yaparak, ihtiyacı olanlara destek olmuştur” diye konuştu.

Kumru İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan ise yaptığı açıklamada, “Kan bağışı konusunda Avrupa’nın gerisinde olduğumuzu bir kez daha hatırlarsak, bu kampanya gerçekten anlamlı, bir o kadar da verimli olmuştur. Her zaman söylüyorum, kan bağışı sadece Kızılay’ın ya da üç beş gönüllü kurumun değil, herkesin istisnasız desteklemesi gereken bir faaliyettir ki, kan en az hava kadar, su kadar, gıda kadar önemlidir. Kumru’da bu doğrultuda gönüllü kan bağışı oranı verimlidir. Burada hiçbir çıkar kaygısı yok, rızayı gönüllülük ve Allah rızası var. Neticede de vatandaşımızın teveccühü ve güveni, sonuçta da olumlu, hayırlı bir o kadar da verimli bir sosyal olgu ortaya çıkmaktadır. Ben, başta Kızılay Şube Başkanı Erol Başar olmak üzere kampanyaya katkısı olanları kutluyorum” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından kan bağış TIR’ı ve bağış otobüsü protokol tarafından ziyaret edildi. Kampanyaya katılanlara ise çeşitli ikramlar yapıldı ve hediye paketleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA