Hasan Turan Vali Karahan’ı Giresun Günlerine Davet Etti

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Valisi Hasan Karahan başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılarak Karahan’ı 8.Giresun Günleri’ne davet etti.

Hasan Turan Vali Karahan’ı Giresun Günlerine Davet Etti
1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan 8. Giresun Günleri öncesinde Giresun Valisi Hasan Karahan başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, bu yıl ki Giresun Günleri’nin Giresun Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştiğini söyledi

Giresun Günleri’nin, sosyal bir markayı ifade ettiğini anlatan Hasan Turan, şöyle konuştu: “Bizim İstanbul’da Giresun’un nüfusuna yakın bir nüfusumuz var. Bu nüfusu ‘nüfuza’ dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz. Dolayısıyla gurbet ile sılanın buluşma noktası oluyor. Ayrıca, etkinliğimizde, göreve yeni başlayan başkanlar da İstanbul’daki seçmenleriyle bir araya gelecek. Bu koordinasyonu sağlayan kurum olarak her sene organizasyonumuzun üzerine çıkıyoruz. Bu sene 27 Nisan’da Taksim yürüyüşünü gerçekleştireceğiz ve fındık dağıtacağız. Ayrıca geçen sene 10 çiftimiz evlenmişti, bu sene sayımız 15 çifte çıktı. Galatasaray Lisesi’nin önünde kına gecesi yapıp toplu nikâh merasimi düzenleyeceğiz.”
Giresun Günleri’nin taşıdığı öneme vurgu yapan Turan, şunları söyledi: “Giresun Gabuğunu Gırdı’ olarak takdim ettiğimiz sosyal markamızı hep birlikte koordinasyon içinde yürütmeye çalışıyoruz. Bu organizasyonu sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik taleplerimizde de yukarı çıkarmak için vesile kılıyoruz. Feshane içindeki kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız kurulacak stantlarda ilçelerini en iyi şekilde tanıtacaktır. 25 il bizden görerek bu günleri yapmaya başladı.


Kaynak: İHA