Gümüşhanevi Sempozyumu Bildirileri Kitap Haline Getirildi

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Üniversitesi tarafından 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen I.

Gümüşhanevi Sempozyumu Bildirileri Kitap Haline Getirildi
Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu bildirileri, Gümüşhane Valiliğince bin 184 sayfadan oluşan, 3 ciltlik kitap haline getirildi.


Eserin sunuş yazısını kaleme alan Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin tarihi önemi, doğal güzellikleri ve sahip olduğu kültürel eserlerle Anadolu’nun şirin bir ili olmasının yanında Türk kültürüne kattığı düşünce, sanat ve fikir insanı bakımından ülkenin zengin bir şehri olduğunu belirtti.

Hüseyin Gümüşhanevî’den Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî’ye uzayan süreçte dini ilimlerde, Vasfi Mahir Kocatürk’ten Hüseyin Nihal Atsız’a uzayan süreçte edebiyat ve tarih araştırmalarında, Reis’ül Hattâtîn Kamil Akdik’ten ressam Şeref Akdik’e uzayan süreçte güzel sanatlarda, Dilaver Cebeci’den Âşık Zevrakî’ye uzayan süreçte söz sanatlarında nice büyük üstadı yetiştiren Gümüşhane’nin bu değerlerini tanımaya ve tanıtmaya gayret sarf etmek gibi bir yükümlülüğü olduğunu kaydeden Vali Mayda, “Bizler bu sorumluluktan hareketle, ülkemizde ve dünyada çapında tanınan, dini ve kültürel anlamda büyük hizmetleri olan, 19. yüzyılın büyük İslam mütefekkiri ve kanaat önderlerinden Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevînin tanınması, tanıtılması noktasında yapılan çalışmalara katkı sağlayan Gümüşhane Üniversitemize, bildiri sunan değerli akademisyenlerimize ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA