Emeksiz Başkanlığını Eleştirenlere Sert Cevap Verdi

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, seçim sonuçlarıyla ilgili rakamlar vererek ilçe genelinde başarılı olduklarını, ancak buna rağmen ilçe başkanlığını haksız yere eleştiriler olduğunu ifade ederek sert açıklamalarda bulundu.

Emeksiz Başkanlığını Eleştirenlere Sert Cevap Verdi

Başkan Emeksiz; “Biz ancak Yüce Allah'a secde eder ve yine ancak O'nun önünde rükuda eğiliriz. Sadece siz değerli halkımızın istediğini yaparız. Ağaların ya da kendi hatası nedeniyle kaybedenlerin değil.” diyerek meydan okudu.

“KÖYLERDE OYLARIMIZ ARTTI”
Başkan Emeksiz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Tüm Zonguldak ve Çaycuma kamuoyunun bildiği gibi ben göreve geleli henüz sadece 10 ay oldu. Göreve geldiğimiz andan itibaren Çaycuma’mız için çalışmaya başladık. 30 Mart yerel seçimlerinde de ben ve teşkilatım durmadan, dinlenmeden ilçe merkezimizde, beldelerimizde ve köylerimizde seçim çalışmaları yaptık. Netice olarak da il genel meclis oylarımızda çok güzel bir artış yakaladık. Şöyle ki; 2011 genel seçimlerine göre değerlendirme yaptığımızda, Zonguldak'ta sadece 2 ilçede oylarımız yükselmiş, Gökçebey ve Çaycuma; artış oranı Gökçebey'de yüzde 2 'de kalırken Çaycuma’da artış yüzde 4 olmuştur. Sayı olarak da verecek olursak, 26400 olan Ak Parti’mizin oyu yaklaşık yüzde 9 artarak, 2500 oy artarak 28900'e yükselmiştir. Zonguldak'ın diğer ilçelerinde ve il genelinde ise yüzde 3 gibi düşüşler olmuştur. Bu sonuçlara göre şunu söyleyebiliriz. Bu seçimlerin en başarılı ilçesi Çaycuma ilçemiz olmuştur. Bu sonuç için tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”
“SUÇLU ARANMASIN”
Başkan Emeksiz; “ Bu arada Belediye başkanlıklarında kayıplar yaşadık. Benim ilçe başkanlık dönemimde Ak partimize kattığımız Nebioğlu belediyemiz, ve Filyos belediyemizi kazanırken, diğerlerini ne yazık ki hem de çok küçük farklarla kaybettik. Kazandığımız zaman hep birlikte sevindiğimiz gibi, kaybettiğimiz zaman da hep birlikte üzülüyoruz. Kaybettiğimiz belediyelerle ilgili olarak en olgun tavrı Karapınar Belediye Başkanımız gösterirken, diğer kaybeden belediye başkanlarımızın maalesef gerekli sağduyu ve olgunluğu gösteremediklerine tanık olmaktayız. Bir kayıp söz konusu olduğunda öncelikle yapılması gereken nerede hata yapıldığına odaklanmak olmalıdır, yoksa kesinlikle suçlu aramaya çalışılmamalıdır.”şeklinde konuştu.

“EĞER TEŞKİLATIMIZ BAŞARISIZ OLSAYDI”
Başkan Emeksiz; “Eğer ilçe başkanlığımız başarısız olsaydı yukarıda rakamlar çıkmazdı. Eğer ilçe başkanlığımız başarısız olsaydı köylerimizdeki oy oranımız yüzde 55'lere yükselmezdi. Eğer ilçe teşkilatımız başarısız olsaydı, şimdiye kadar hiç bir seçimde önde olamadığımız Sandallar, Çayır, Güzelyaka, Serdaroğlu, Güdüllü gibi köylerimizde 1.parti olamazdık. Eğer ilçe teşkilatımız başarısız olsaydı, hep kaybettiğimiz Nebioğlu beldemizde yine kaybederdik ama kazandık.”dedi.

“SEÇİMİ KAYBEDENLER HATAYI KENDİNDE ARASIN”
Başkan Emeksiz, belediye başkanlığı konusunda da şunları söyledi; “Bir konuyu da hatırlatmak gerekirse; Eğer bir yerde 10 yıldır belediye başkanı olan biri, yapılan anketlerde de açık ara önde çıkıyorken aday gösterilip sonra da seçimde kaybediyorsa öncelikle hatayı kendinde aramalıdır.

Eğer teşkilat mevcut belediye başkanı anketlerde de önde çıkmasına rağmen aday göstermeyip, yeni aday belirliyor ve sonra da kaybediyorsa sorumluluk o zaman teşkilatta olur Karaman beldesi örneğinde olduğu gibi.”
“ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Başkan Emeksiz; “Yukarıda da açıkladığım şekilde biz Başbakanımızın önderliğinde ve onun Çaycuma’daki temsilcileri olarak, il milletvekillerimiz başta eski Meclis Başkanımız Köksal Toptan, Prof Dr Ercan Candan ve Özcan Ulupınar olmak üzere, AK Parti’mizin Genel merkez kademeleri ile sürekli iletişim ve paylaşım içinde olarak, Çaycuma’mız ve AK Parti’miz adına çalışmaya devam etmekteyiz ve devam edeceğiz. Seçim döneminde hiç bir şekilde yanımızda göremediğimiz bazı kişilerin şimdilerde ortaya çıkıp kendilerine menfaat ve makam temin etmeye çalıştıklarını üzülerek görmekteyiz. Bu ve diğer kişilerle ilgili tarafımızdan raporlar düzenlenerek ilgili makamlara ulaştırılmıştır ve önümüzdeki yakın süreçte gereğinin yapıldığını hep birlikte göreceğiz. 30 Mart seçimleri geçmişte kaldı ve önümüzde yeni seçimler var. Ortaya çıkan yeni durum en sağlıklı şekilde değerlendirilerek daha güzel bir Çaycuma için çalışmaya devam etmek herkes için en doğrusudur.”
“ELEŞTİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”
Başkan Emeksiz sözlerini şöyle tamamladı; “Haksız ve yanlış bir şekilde birilerini ve özellikle de İlçe başkanlığımı eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur, kimsenin haddine de değildir. Başbakanımızın da söylediği gibi biz ancak Yüce Allah'a secde eder ve yine ancak O'nun önünde rükuda eğiliriz. Sadece siz değerli halkımızın istediğini yaparız, ağaların ya da kendi hatası nedeniyle kaybedenlerin değil.”
Kaynak: İHA