Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kütahya Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretini sürdürdüğü Kütahya'da Cuma namazını tarihi Kütahya Ulu Camii'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kütahya Ziyareti

Valiliği ziyaretinin ardından Kütahya Belediyesi'ne geçen Gül, burada Başkan Saraçoğlu'dan kurum çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Şehrin imarı, geleceği, güzelliğinin belediye başkanlarına ait olduğunu dile getiren Gül, "Sizler şehrinizin geleceğini parlatabilirsiniz de, Allah korusun karartabilirsiniz de

Yanlış imarlar, kötü yollar, vizyonsuz bir bakış olursa 5, 10, 20 yıl sonra o şehir yaşanmaz hale gelir ve göç öyle başlar. Sizler imarlar, yollar, vizyonla bakar ve şehrinizi daim güzelleştirir, hizmetleri daima en iyi şekilde verirseniz, tam tersine buralar cazibe olur, nüfus çeker. Belediye başkanları o şehirde doğan, büyüyen, ailesi, eşi, dostu, akrabaları hep orada olanlardır. Belediye başkanları hep burada olacaklardır. Onun için şehir, size emanettir. Buralara güzel bakmak gerekiyor. Buralar tarihi şehirlerdir. Temeli sağlamdır, bu şehirlerin. Ne kadar geleceğe vizyonla bakarsanız, bilgili insanları istihdam ederseniz, onlarla işlerinizi yürütürseniz başta hemşehrilerinize o kadar iyi hizmeti yaparsınız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, belediye ziyaretinin ardından tarihi Ulu Cami'nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Müftülüğü'nce dağıtılan pilavı vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti.
Kaynak: İHA