Burhaniye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Açıklama

Burhaniye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada daha önce kulak küpesi takılmamış her yaştaki sığıra 30 Haziran 2014, küpe takılmamış her yaştaki koyun ve keçilere ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar küpe takılabileceği bildirildi.

Burhaniye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, yazılı olarak yaptığı açıklamada, hayvanlarında kulak küpesi bulunmayan çiftçilere küpe taktırmaları için yeni bir süre tanındığını kaydetti.

Okur, üreticilerin mağdur olmaması için küpesi, veteriner sağlık raporu ve pasaportu olmayan hayvanları almamaları konusunda uyardı.
Okur, 2 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği Geçici Madde hükmü gereği, her yaştaki kayıtsız büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpelenmesi mecburiyeti getirildiğini ifade etti.

Küpesiz ve kayıtsız hayvanların, il ve ilçe dışına nakledilmesine müsaade edilmediğini vurgulayan Okur, bu hayvanların pazarlara sokulmadığı gibi mezbahalarda da kesiminin yapılmadığını ifade etti.

Okur, ayrıca küpesiz hayvan sahiplerinin hayvancılık teşvik ve desteklemelerinden faydalanamadıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA