Burhaniye'de Turizm Çeşitlendirilecek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 'Turizm Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanırken, düzenlenen konferansta yörede turizmin çeşitlendirilmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Burhaniye'de Turizm Çeşitlendirilecek
Konferansta, Balıkesir Üniversitesi'den Prof. Dr. Fatih Satıl ve Yrd. Doç Dr. Fatih Yavuz' da turizm de yabancı dilin önemi konusunu anlattı.
Konferansta konuşan Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, körfez yöresinde turizmin çeşitlendirilmesinin üzerinde durdular. Turizmde sektör temsilcilerinin görüşlerini alacaklarını anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, turizmin 12 aya yayılması için çalışma yapacaklarını anlattı. Belediye Başkanı Necdet Uysal da, her konuda belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını anlattı. Balıkesir’in 300 kilometre kıyısı bulunduğunu anlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da, doğru bir yönlendirmeyle özel sektörün yöreye çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Satıl da, yöredeki bitki çeşitliliği ve endemik bitkiler konusunda bilgiler verdi. Yurdumuz da 10 bin bitki türü bulunduğunu anlatan Prof. Satıl” Ülkemiz bitki çeşitliliği açısından çok zengin. 140 adet önemli bitki alanı var. Koca Avrupa da bile toplam 12 bin bitki çeşidi bulunmaktadır. Türkiye’deki 10 bin bitki çeşidinden 3 bini endemik. Önemli bitki alanlarından biri de Kazdağları’n da. Balıkesir yöresinde bitki çeşitliliği çok fazla. Bunlar da turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Ancak, bizim bunları tanıtmamız lazım. Körfez de 3 aynı bitki örtüsü görüyoruz. Ayrıca Madra ve Kazdağları’nda anıt ağaçlarımız var. Bölgemiz şifalı bitkiler açısından da çok zengin. Bu eşsiz güzelliklerimizi anlatmamız lazım. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA