Adatepe Barajı'nda 60 Milyon Metreküp Su Tutuldu

Kahramanmaraş'ta yapımına 1995'te başlanan Adatepe Barajı'nda, yaklaşık 60 milyon metreküp su tutulduğu bildirildi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Adatepe Barajı'nda incelemelerde bulundu.
Kaymakam Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 ay önce su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı'nda yaklaşık 60 milyon metreküp su tutulduğunu söyledi.

Barajın su oranını sürekli takip ettiklerini belirten Pehlivan, şunları kaydetti:
"Barajın su seviyesinin yükselmesi bizim için önemli. Çünkü Fındık köyümüz su altında kalacak. Kahramanmaraş Valiliğimizin himayesinde yürüttüğümüz yeni yerleşim projemiz hızla devam ediyor. Toplam 500 milyon metreküp su tutulacağı hesaba katılırsa, yaklaşık olarak yüzde 12 oranında su tutulmuş durumda. Tabi bu baraj son dönemde ülkemizde inşaatı tamamlanan en büyük barajlardan biri. İlçemizin ve çevre ilçelerin ekonomisine ve tarımına önemli katkıları olacak."
Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise baraj etrafına mesire alanları yapacaklarını söyledi.

Afşin ve Elbistan ilçelerinin barajın sulama suyu imkanından faydalanacağını kaydeden Aydın, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri ile işbirliği içerisinde barajın etrafına mesire alanları oluşturmak sureti ile ilçemize gerek ekonomik anlamda gerekse de sosyal alanda katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Afşin, Elbistan ve Göksun bölgesinde bulunan 315 bin dönüm araziyi sulayacak barajın, sulu araziye kavuşacak çiftçilerin de umudu olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA