Süt Üreticileri Birlikleri Manavgat’ta Bir Araya Geldi

Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Sütbir Mevzuat Eğitim Toplantısı Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği tarafından Manavgat Lake River Side Otel'de yaklaşık 300 süt birliği başkanının, Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Sütbir Mevzuat Eğitim Toplantısı’na Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri katıldı.


Toplantıda konuşan Mehmet Baş, toplantının amacının birlik başkanlarının değişen mevzuatlar hakkında bilgilenmeleri ve kendi üyelerini bilgilendirmeleri olduğunu kaydetti.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Keskin ise merkez birliği tarafından her yıl birkaç kez düzenlenen eğitim toplantılarında süt üretici birliklerinin sorunlarının masaya yatırıldığını söyledi.

Mevzuat değişiklikleri hakkında birlik başkanlarının bilgilendirildiğini belirten Keskin, “Yöneticilerimizin dertleriyle dertlenmek, il başkanlarımızın sorunlarını paylaşmak için bir araya geliyoruz. Bu yıl toplantımızı Manavgat Birliği Başkanımızın talebi doğrultusunda burada yaptık. Merkez Birliğimize çeşitli bölgelerden değişik sorunlar iletiliyor. Biz iletilen sorunları bakanlığa taşıyoruz. Bunları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Bu toplantılar sohbet şeklinde geçtiği için aldığımız verim daha yüksek oluyor" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Manavgat Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay, "Böylelikle Türkiye genelinde 301 birlik başkanını Manavgat'a davet etmiş olduk. Yine önümüzde ki günlerde gerçekleşecek Türkiye Kırmızı Et Birliği Toplantılarını Manavgat'ta yapmayı planlıyoruz. Bölgemizde soğuk süt zincirini kurmak istiyoruz. Yüzde 80'ini kurduğumuz soğuk zincirin yüzde 20'lik bir dilimi kaldı. Bu konuda görüşlerimizi daire başkanımız, genel başkanımız olsun ilettik. Bilindiği gibi Bölgemiz sıcak iklim kuşağında. Süt, çok çabuk bozulan bir ürün olduğu için bunun acilen Soğuk Tanklara girmesi lazım. Bu konuda mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Manavgat'a hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA