Suşehri’nde Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Suşehri ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Suşehri’nde Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

İlçe Müftülüğü tarafından, bir düğün salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Bekir Civriz, “Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1443. sene-i devriyesi münasebetiyle, bu yılda icra edilen Kutlu Doğum Haftası dini hayatımızda canlılık ve bereket getirmektedir. İhlas ve samimiyet, dinin özü, dindarlığın hülasasıdır. Bu sebeple, yüce dinimiz İslam’ı ve Peygamberimizi ve ona indirilen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim Müslümanlara ve özellikle gençlerimize öğretilmesinde zaruret vardır.” dedi.

Okunan ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Din ve Samimiyet” konularında katılımcılara bilgi verdi.

Kendi hayatından bir takım örnekler veren Döngeloğlu, Eğitimlerini sadaka ve zekatlarla okuduğunu söyleyerek, “Bunu ben çok rahatlıkla söylüyorum. Ama bana bu kelimeyi bizlere sadaka ve fitre veren birisi söylemiş olsa çok kırılırım ve üzülürüm. Bu nedenle yaptığımız iyilikleri ve hayırlarınızı kesinlikle söylemeyin” dedi.

Dünyanın dört bir köşesinde muhtaç olan Müslümanlara yardımlar gönderildiğini anımsatan Döngeloğlu, “ Somali’ye, Arakan’a yardımlar gönderildi. Kızılay bayrağıyla gönderin dedim. Bazı yarım kuruluşları bana söylenmedik laflar bırakmadı. Burada maksat yardım yapmak mı?, yoksa reklam yapmak mı ? Ama nedense bazıları reklam peşinde olduğunu gördük” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren programın ardından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçede bulunan okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe tarafından hediyeler verildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı programda, İlçe Müftüsü Bekir Civriz tarafından, konuşmacı olarak programa katılan Döngeloğlu’na çerçeveli ayet yazılı bir tablo hediye edildi.

Salona giremeyen bazı vatandaşlar, programı dışarıda düğün salonunun açık olan camlarından izlediği görüldü.

Kaynak: İHA