Şehit Başsavcı Uzun Anısına Hatıra Ormanı

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun anısına hatıra ormanı kuruldu.

Arzular köyü kavşağında düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, terörün her türlüsünü kınadıklarını belirterek, "Uğradığı saldırı sonrası şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun kardeşimizi, onun anısına kurduğumuz hatıra ormanı ile gönlümüzde yaşatacağız. Bu ormanda fidanlar büyüyecek, gelişecek ve onun anısını yeşertecektir. Bu tür örnek ormanların hem ilimizde hem de ülkemizde geliştirilmesini ve artırılmasını istiyorum" dedi.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kardemir ise şehit edilen Murat Uzun adına bir hatıra ormanı ihya edeceklerini dile getirerek, "Bizler inançlı insanlarız. İnsanlar hayırla anılacak hizmet bıraktıklarında, vefat etmiş olsa bile onun iyilik ve amel defteri kapanmaz. Buradaki ağaçlar çevreye faydalı olduğu müddetçe, arkadaşımızın iyilik hanesine iyilikler yazılacaktır. Biz bunu Allah'tan diliyor, temenni ediyoruz" diye konuştu.

Cezaevi savcısı Hasan Tahsin Kahraman ise Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un öz geçmişiyle ilgili bilgi vererek, Uzun'un 19 Eylül 2012'de, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanları konutuna girerken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından "Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Hatıra Ormanı" yazılı levha üzerindeki örtüyü açan Vali Mayda ve beraberindekiler, Uzun anısına fidan dikti.
Tören, hatıra ormanı yanındaki Ceza ve İnfaz Kurumu Hatıra Ormanına da fidan dikilmesiyle sona erdi.
Törene, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Orman İşletme Müdürü Ozan Aydın, hakim ve savcılar, adliye çalışanları ile tutuklu ve hükümlüler de katıldı.

Kaynak: AA