Şanlıurfa'da Denetimli Serbestlik Uygulaması

Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar, son iki yılda 300 mahkumun işe yerleştirildiğini söyledi.

Yaşar, İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, suçun önlenmesi ve toplumun korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Mahkumların toplumsal kurallara uyması ve hayata doğru yerden devam edebilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan Yaşar, bu kişilerin toplum için üretken birey olmasını arzuladıklarını belirtti.

Çalışmalarını kentteki kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürüttüklerini dile getiren Yaşar, "Topluma kazandırma çalışmaları ve yeniden suçun önlenmesi kapsamında 400 kişiye mesleki eğitim verdik. Son iki yılda kentte 300 mahkum işe yerleştirildi. Yaklaşık 5 bin kişiye danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdik. Öfke kontrolü, aile içi iletişim, aile içi şiddet, uyuşturucu madde bağımlılığı ve ahlaki değerlere yönelik eğitim seminerleri düzenledik" dedi.

Mahkumların işe yerleştirildiği sektörlerin başında iş makinesi operatörlüğü, aşçılık ve halkla ilişkiler gibi alanların geldiğine işaret eden Yaşar, çalışmaların, samimiyetine inanılan ve iyi hali göz önünde bulundurulan kişilere yönelik olduğunu kaydetti.

Mahkumların elektronik kelepçe uygulaması ile denetim altında tutulduğunu aktaran Yaşar, işe yerleştirme çalışmalarını sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından kepçe operatörlüğü kursunu bitiren 20 kişiye sertifika verildi.

Kaynak: AA