Nazilli'de Bayanlar Kutlu Doğum Haftası İçin Bir Araya Geldi

Nazilli Koza Kültür ve Dayanışma Derneği, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Nazilli'de Bayanlar Kutlu Doğum Haftası İçin Bir Araya Geldi
Eğitimci-Yazar Mehmet Yalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı programda ‘Efendimiz’ konulu sunum gerçekleştirdi.
Numune-Tek Restaurantta Nazilli Koza Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emel Erturan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa MHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Seval Koşar, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın eşi Rümeysa Alıcık, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’ın eşi Filiz Arslan, Belediye Meclis Üyesi Gürdal Yüzügüler’in eşi Pelin Yüzügüler ile Kemal Aşık’ın eşi Cemile Aşık ve çok sayıda dernek üyesi bayan katıldı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurul sonrası Dernek Başkanı olan Emel Erturan’ın dernek üyelerine kendisini tanıtmasıyla başlayan sunumda, dernek olarak programları düzenli bir şekilde yapacaklarını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir araya geldikleri için mutlu olduğunu ifade ederek sunumuna başlayan Eğitimci-Yazar Mehmet Yalçın; “Hayatımızın her karesinde Peygamber Efendimizsiz bir dünya düşünemiyoruz. Çünkü her şeyimizde var. Sabahleyin kalkarken diyoruz ki Peygamber Efendimiz nasıl kalkmış, sağdan mı kalkmış soldan mı kalkmış. Akşam diyoruz yatarken yatağımıza girerken peygamber efendimiz hangi duayı okumuş. Sağına mı yatmış, soluna mı yatmış ve sofraya oturduğumuz zaman diyoruz ki peygamber efendimiz acaba yemek adabı nasıldır. Ondan sonra bir aile kuruyoruz. Çoluğumuz oluyor, çocuğumuz oluyor, kocamız oluyor, eşimiz oluyor. Diyoruz ki peygamber efendimizin aile hayatı nasılmış. O nasıl yaşadıysa bizde öyle yaşayalım. O zaman bir gönül dostunuz diliyle söyleyelim. Hazreti Muhammed hayatın hayatıdır. Yani şu hayatımızın hayatı olmuş” ifadelerini kullandı

Yaklaşık yarım saat süren sohbetin ardından Eğitimci-Yazar Mehmet Yalçın, davetlilere sunum eşliğinde ‘Efendimiz’ konusunu anlattı.
Kaynak: İHA