Kosgeb Kırklareli Hizmet Merkezi Müdürü Altuntaş Açıklaması

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırklareli Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Altuntaş, Kırklareli'de 2013 yılında iş kuran girişimciler bakımından iyi noktada olduklarını bildirdi.

Altuntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında girişimci belgesi alan 48 kişinin iş kurduğunu söyledi.

2013 yıınlda 701 kişinin kursa katılarak girişimcilik sertifikası aldığını ifade eden Altuntaş, Türkiye ortalamasında açılan girişimcilik kursları bakımından 29'uncu, kursiyer sayısı bakımından 41'inci sırada olduklarını belirtti.

İş kuran 48 girişimciden 31'inin kadın olduğunu aktaran Altuntaş, şöyle konuştu:
"Kırklareli'de kadınlar erkeklere göre daha atılımcı ve girişken. Kadınlarda bir öz güven ve cesaret var. Günümüzde iş bulmak artık çok zorlaştı. Amacımız kalifiyeli elemanları iş dünyasına kazandırmak ve geleceğin kobilerini yetiştirmek istiyoruz. Hibe ve faizsiz kredi destekleri veriyoruz. Toplumun dinamik yapısı en alt tabaka olan girişimcilerdir. Bunları destekleyeceksiniz ki önce kendisi, sonra il ve sonrada ülke büyüyecek. 18 yaşını geçmiş herkes bizim için bir girişimcidir.
Bu girişimcinin bir iş fikri olması lazım. KOSGEB olarak doğru iş fikri olan tüm girişimcileri destekliyoruz. Kırklareli'de 2013 yılında iş kuran girişimciler olarak iyi noktadayız. Açtığımız 26 kursa katılan 701 kişiden 48'i proje hazırlayarak kendi işini kurdu. Buda hem işsizlik oranın azalmasına, hemde istihdamın artmasına neden oldu."
Altuntaş, 2013 yılında iş kuran girişimcilere yaklaşık 1 milyon 616 bin 396 lira destek verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA