Karatay Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitim Seminerleri

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce düzenlenen hizmet-içi eğitim programında iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildi.

Karatay Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitim Seminerleri

Çalışanlara sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Karatay Belediyesi Tatlıcak Tesisleri’nde gerçekleşen seminere işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda Şenay Zeybek konuşmacı olarak katılırken, dinleyici olarak ise Karatay Belediyesi temizlik işleri personeli hazır bulundu. Zeybek, işçilere çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları, çalışma saatleri, izin süreleri ve meslek hastalıkları konularında bilgi verdi.

Kamu dairelerinde en fazla stresin yaşandığı yerin belediyeler olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hançerli, insanların ihtiyacı olduğunda belediyeyi kendine daha yakın hissettiğini ve yanında aradığını, bu nedenle kendilerinin de vatandaşa hizmet için gayret sarf ettiklerini vurguladı. Belediyeciliğin önemli bir kavram olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, sadece belli bir yere hizmet edilmediğini ve belediyeyi ilgilendiren her konuda vatandaşa hizmet ettiklerini belirterek çalışma temposuna göre de belediye çalışanlarının stres altında olduğunu ifade etti.

Hançerli, “Yaptığımız işin değerini ve kıymetini bilmek adına ve kendimizi işe verebilmemiz açısından düzenlenen seminerlerin yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA