Gümüşhane’de Feci Kaza Açıklaması

Gümüşhane’de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Gümüşhane’de Feci Kaza Açıklaması

Edinilen bilgiye göre, Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı Köstere mevkiinde saat 18.00 sıralarında, Trabzon’dan Gümüşhane’ye dönen Hasan Soydan (65) yönetimindeki 61 KH 404 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve Trabzon’da okudukları ve Gümüşhane’ye gezmeye gittikten sonra geri döndükleri öğrenilen Trabzonlu üniversite öğrencilerinin bulunduğu Murat İnan (22) yönetimindeki 34 VG 3992 plakalı kiralık otomobille çarpıştı.

Kazada sürücü Soydan ile eşi Mevlüde Soydan (70) sıkıştıkları yerden vatandaşlar ve 112 ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra ambulanslarla Torul Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada yaralanan yaralı üniversite öğrencileri Enes Yavuz (21), Gökşen İskender (23) ile sürücü Murat İnan ise Torul Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza nedeniyle bir süre kontrollü sağlanan Gümüşhane-Trabzon karayolundaki trafik akışı, kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasıyla normale dönerken, kazaya karışan araçlardan birisinin LPG tankının çarpışmanın etkisiyle arka koltuğa kadar gelmesi olası bir faciadan daha kıl payı kurtulduğunun göstergesi oldu.
Kaynak: İHA