Etso, 2. Ortak Akıl Platformu’na Hazırlanıyor

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), birincisini, 12 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirdiği Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’nun ikincisini düzenlemek üzere hazırlık çalışmalarına başladı.

Etso, 2. Ortak Akıl Platformu’na Hazırlanıyor

ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Birimi tarafından koordine edilen çalıştay hazırlıkları kapsamında, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın başkanlık ettiği bir komite oluşturuldu. Komite, Meclis Başkanı Özakalın’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Hasan Akal ve Şevket Demir ile alanlarında uzman Meclis, Komite ve kurul üyesi 14 sektör temsilcisi, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nden 1’er akademisyen ve 2 ETSO personeli olmak üzere toplam 18 kişiden oluşuyor. Komitenin hazırlık çalışmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da katkılarıyla elde edilecek verilerle bir rapor haline getirilecek ve 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu’nda katılımcılara sunulacak.

Erzurum’un ve bölgenin yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerinin, çözüm önerileriyle birlikte ele alınacağı organizasyonla ilgili bilgi veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 6 Haziran 2014 tarihinde yapılması planlanan 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platfomu’na iş dünyasının, siyasi partilerin ve kamu kurumlarının temsilcileri, belediye başkanları, milletvekilleri ve ilgili bakanlıkların davet edileceğini söyledi.

Başkan Yücelik, amaçlarının; ortak akıl prensibiyle, Erzurum’un kalkınma ve gelişme yolundaki avantajları ve dezavantajlarının belirlenmesi ve yaşanan sorunlara etkili ve kalıcı çözümler bulunmasına zemin hazırlamak olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA