Eskişehir'deki Mağarada Mahsur Kalan Kişinin Kurtarılması

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde bir mağarada mahsur kalan ve 83 saat sonra bulunduğu yerden kurtarılan Ramazan Yörük'ün genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Mihalgazi İlçesinin Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkisindeki Yarasaini Mağarası'na 4 gün önce giren ve burada mahsur kalan Yörük, kurtarma ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu bulunduğu yerden çıkarıldıktan sonra kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi sürüyor.
Hastane Başkehim Yardımcısı Prof. Dr. Başar Sırmagül, AA muhabirine hastanın genel durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, hastanın Acil Servis Bölümü'nde tedavi altına alındığını belirterek, "Yüksekten düşme neticesinde sağ tarafından yüzünden başlayarak kemik kırıkları, akciğerinde pnömotoraks (akciğer sönmesi) ve kalça kemiklerinde kırılma söz konusu. Hastanın genel durumu şu anda iyi ama kısa bir süre yoğun bakım tedavisi gerektirecek. Hayati tehlikeyi de kısa bir zamanda atlatmasını bekliyoruz" dedi.

Hastanın hayati riskinin ne durumda olduğunun sorulması üzerine Sırmagül, şunları kaydetti:
"Şu an vücut travması, çoklu kemik kırıkları var ama beyin travması ve benzeri Kalp damar sistemini ilgilendiren ciddi bir travması yok. Hayati tehlikesi tabi ki var ama çok belirgin ve bizi korkutacak durumda değil şu anda. Kendisinin çok kısa sürede toparlanacağını düşünüyoruz."
Sırmagül, "pnömotoraks" rahatsızlığının akciğer zarının zedelenmesiyle, akciğerin havalanma fonksiyonunun sağ tarafında yapamadığı durumundan kaynaklandığını belirterek, bu duruma kaburga kırıklarının sebep olduğunu ve şu anda hastaya tüp takılarak, müdahale edildiğini söyledi.

Sırmagül, kazazedenin ayrıca sağ el parmakları ve bacağında da kırıklar olduğunu sözlerine ekledi.
Bu arada, Yörük'ün hastane önünde bekleyen Yörük'ün kız kardeşleri Firdevs Dalmış ve Filiz Berber, kardeşlerinin sağ kurtarılmasına sevindiklerini anlatarak, sağlık ve kurtarma ekiplerine teşekkür etti.
Kaynak: AA