Eski Minare Halatlarla Çekilerek Yıkıldı

Taşlıçay ilçesinde 46 yıl önce yapılan ve geçen süre içerisinde hasar göre cami ve minaresi tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı.

İlçeye bağlı Aşağı Toklu köyünde 1968 yılında yapılan köy camisi, geçen sürede zarar gördü. Hayırsever iş adamı Nuri Demir, minaresinde ve duvarlarında çatlaklar oluşan camiyi yıktırarak yerine yenisini yaptırmaya karar verdi.
Minare, bir iş makinesi yardımıyla etrafına bağlanan halatlarla boş araziye devrildi. Köylüler de caminin yıkımına başladı.

Hayırsever iş adamı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 46 yıl önce yapılan cami ve minaresinde hasarların oluştuğunu anımsatarak, bu nedenle yıkılmasına karar verildiğini söyledi.

Eski minarenin, bir iş makinesi yardımıyla etrafına bağlanan halatlarla boş bir araziye devrildiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:
"Ben bu köyde doğup İstanbul'a göçtüm. Yıllarca orada çalıştım ve bu süreç içinde ekmeğimi orada kazandım fakat köyümü unutmadım. Bir gün babamla beraber köye geldiğimizde köy camisinin çok kötü durumda olduğunu gördüm. Caminin duvarları çatlamış, minaresi de yıkılmaya yüz tutmuştu. Durum böyle olunca eski camiyi yıkıp yerine yeni bir cami yapma kararı aldım. Şükürler olsun kazasız belasız bir şekilde hem eskimiş hem de köylü için tehlike teşkil eden eski minareyi ve camiyi yıktık. Yerine daha güzel, içinde Kur'an Kursu da olan ve tam donanımlı yeni bir cami yapacağız."
Kaynak: AA