Canik’te Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı

Canik Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde yapılan Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı son aşamaya geldi.

Canik’te Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından bayanlara verilen söz üzerine yapılan çarşı açılışa hazırlanıyor. Bayanlar, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda veya evlerinde yaptıkları ürünleri Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nda satarak ailelerine ekonomik katkıda bulunabilecek.

Ailelerin temeli olan bayanları önemsediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadınların mutlu olmadığı veya yok sayıldığı bir toplumun, bir şehrin geleceğinin iyi olmasından söz edemeyiz. Biz de Canik Belediyesi olarak bundan hareketle bayanlarımıza özel yaptığımız hizmetlerle onların hem yaşam standartlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bayanlara daha önce verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Hanımlar El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nı açarak bayanlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Canik'te kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Genç, "Bayanlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'miz başta olmak üzere ilçemizin birçok yerinde kültürel ve sosyal tesisler açtık. Kadınlarımız buralarda düzenlediğimiz kurslarda hem kendilerine geliştiriyor hem de bilinçleniyor. Ayrıca öğrendikleri el sanatları sayesinde ekonomik katkı sağlayabilecekleri ürünler yapabiliyorlar. Ancak ürünlerini satabilecekleri bir mekan yoktu. Dolayısıyla böyle bir çarşıya ihtiyaç duyuluyordu. Hanımlarımız için artık böyle bir eksiklik kalmayacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA