Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Trenteseau, Burdur'u Ziyaret Etti

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Burdur'da ziyaretlerde bulundu.

Trenteseau, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra kentin tarihi konakları, Burdur Müzesi, İnsuyu Mağarası ve Sagalassos Antik Kenti'ni gezen konuk büyükelçiye İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci eşlik etti.
Trenteseau, Sagalassos Antik Kenti'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de göreve başladığı zaman Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden, Türkiye ile Belçika arasında Burdur'da arkeolojik alanda işbirliği yapıldığını öğrendiğini anlattı.
Bunun üzerine Burdur Valisi, Burdur Müze Müdürü ve İl Kültür Turizm Müdürünü ziyaret etmek istediğini anlatan Trenteseau, "Harika bir yer olan Sagalassos'u görmekten çok mutluyum. Belçikalı arkeologlarımız Sagalassos'ta çalışmaktan ve işbirliğinden çok mutlu olduklarını belirtmişlerdi. Yapacağımız çalışma ile hem arkeolojik alandaki işbirliğimizi ileri taşıyacağımızı hem de buraya gelen turist kapasitesini artırmada adımlar atacağımızı düşünüyorum" dedi.

- "İşbirliği sürecek"
Trenteseau, Belçika'daki bazı üniversite ve vakıfların, Sagalassos'taki çalışmaları desteklediğini kaydetti.

Antik kentteki çalışmaların Belçika'da tanındığına işaret eden Trenteseau, "Son zamanlarda AB'nin ekonomik durumu çok parlak görünmemekle birlikte burada araştırmalara gelen desteği kesmeye dair herhangi bir şey yok. Destek kesilmeyecek, devam edecek. Elbette Türk hükümeti de desteklemeye devam ettiği sürece çalışmalar ve işbirliği sürecektir" diye konuştu.

Mehmet Tanır ise Burdur'un tarihi birikime sahip bir kent olduğunu söyledi.

Bu birikim ve kentin doğal güzelliklerini turizme aktarabilmenin önem taşıdığını dile getiren Tanır, "Turizm Haftası'nda ilimizin tanıtımına katkı sağlayalım istedik. Büyükelçi bizi kırmadı ve geldi. Belçika'dan gelen turistlerin Burdur'a da yönlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA