Barış Manço'nun Şarkıları, Dünyaya 'Barış Mesajı' Verecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 41 ülkeden bine yakın çocuğun katılımıyla düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın ana temasını sanatçı Barış Manço ve eserleri oluşturacak.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 23-26 Nisan'da gerçekleştirilecek fuarda Barış Manço'nun özel eşyasının bulunduğu müze ziyarete açılacak, adını taşıyan çocuk korosu şarkılarını seslendirecek ve yıllarca sunuculuğunu yaptığı "Başkan Olacak Çocuk" adlı yarışma gibi pek çok etkinlik düzenlenecek.
- Barış Manço Çocuk Korosu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ile Mimar Sinan Ortaokulu, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu, Türkan Dereli İlkokulu ve Doğa Koleji öğrencilerinden oluşan Barış Manço Çocuk Korosu, merhum sanatçının akıllarda yer eden eserlerini seslendirecek.
Koroya, özel kolej öğrencilerinden oluşan dijital orkestra da eşlik edecek.
9-14 yaş arası 250 çocuktan oluşan koro, Barış Manço konseptli kıyafetleriyle dikkati çekecek. Koro, Barış Manço'nun eserlerinden ''Bugün Bayram'', ''Anlıyorsun Değil Mi?'', ''Halil İbrahim Sofrası'', ''İşte Hendek, İşte Deve'', ''Sarı Çizmeli Mehmet Ağa''şarkılarını seslendirecek.
Koro, 23 Nisan'da konser verecek.
Sanatçının bir döneme damgasını vuran kıyafetleri, takıları ve yüzükleri de adını taşıyan müzede fuar boyunca sergilenecek.
- Koro, provalarını sürdürüyor
Provalarına devam eden koro, Büyükşehir Belediyesinin önünde usta sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdi. Dijital orkestrası da ellerinde "ipad"lerle koroya eşlik etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barış Manço'nun Türk müziğini dünyaya, dünyayı da Türkiye'ye tanıttığını söyledi.

Etkinliklerde bu yıl barışı tema aldıklarını ve bunu en iyi anlatacak kişinin de Barış Manço olduğunu düşündüklerini belirten Büyükakın, 250 çocukla oluşturulan koronun 3 aydır çalıştığını dile getirdi.
"Çocuklarımız, Barış Manço'nun şarkılarını, Kocaeli'den dünyaya barış mesajı olarak gönderecek" diyen Büyükakın, "41 ülkeden bin kadar çocuğumuz gelecek. Buradaki ana mesajımız, dünyaya barış, bu çocukların kültür elçisi olması yoluyla duyurulsun. Kocaeli'den yükselen barış sesleri bütün dünyaya yayılsın. Bu çocuklar da gittikleri ülkelerde Kocaeli'yi ve Türkiye'yi tanıtsın, kültür elçilerimiz olsun" ifadesini kullandı.
Büyükakın, sanatçının ailesinin açacakları Barış Manço Müzesi'ni desteklediğini anlatarak, ziyaretçilerin sergiyi büyük zevkle gezeceğini vurguladı.
Kaynak: AA