Barış Manço Korosu'ndan Muhteşem Prova

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda sahne alacak Barış Manço Çocuk Korosu, en büyük provasını belediye hizmet binasının önünde gerçekleştirdi.

Barış Manço Korosu'ndan Muhteşem Prova
9-14 yaşları arasındaki 250 çocuktan oluşan Barış Manço Çocuk Korosu, söylediği Barış Manço şarkılarıyla beğeni topladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, basın mensuplarına Barış Manço Korosu'yla ilgili bilgi verirken, Kocaeli halkını 23 Nisan Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'na davet etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülke çapında düzenlenen en büyük çocuk organizasyonu olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda 41 ülkeden binin üzerinde çocuğu misafir ediyor. Bu yıl, 23-26 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye'nin ilk ve tek Çocuk Fuarı'nın ana teması Barış Manço olarak belirlendi. Bugünün yetişkinlerine örnek olan Barış Manço'yu günümüz çocuklarının da tanımasını sağlamak amacıyla fuar kapsamında Barış Manço Çocuk Korosu, Barış Manço Müzesi, Başkan Olacak Çocuk gibi pek çok etkinliğe yer verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ile Mimar Sinan Ortaokulu, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu, Türkan Dereli İlkokulu ve Doğa Koleji'nin öğrencilerinden oluşan Barış Manço Çocuk Korosu, fuarda Manço'nun akıllarda yer etmiş şarkılarını seslendirecek. Koroya yine Doğa Koleji'nden öğrenciler ellerindeki İpadler ile eşlik edecek. 9-14 yaş arası 250 çocuktan oluşan koro, Barış Manço konseptli kıyafetleriyle de dikkat çekiyor.

Barış Manço Çocuk Korosu, en büyük provasını Büyükşehir Hizmet Binası önündeki merdivenlerle hazırlanan sahnede yaparken, bu sınavdan başarıyla çıktı. Çocuklar söyledikleri Barış Manço şarkılarıyla hem ailelerinin, hem de provayı takip eden basın mensuplarının beğenisini topladı. Koro, fuarda seslendireceği Barış Manço'nun eserlerinden ''Bugün Bayram'', ''Anlıyorsun değil mi?'', ''Halil İbrahim Sofrası'', ''İşte hendek işte deve'' şarkılarının provasını yaptı. Barış Manço Çocuk Korosu, 23 Nisan Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda 23 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te ve 26 Nisan Cumartesi günü saat 17.15'te konser verecek.

Fuara katılanlar Barış Manço Çocuk Korosu'nun seslendireceği şarkılardan oluşan konseri dinlemenin yanı sıra kıyafetleri, takıları ve yüzükleriyle de bir döneme damgasını vuran Manço'nun özel eşyalarından oluşan sergiyi ziyaret edebilecek. Barış Manço'ya ait özel eşyalar, aksesuarlar ve görsellerden oluşan müze fuar boyunca açık kalacak.
Kaynak: İHA