Bakan Eroğlu'dan 'kuraklık'Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaz döneminde kuraklığa bağlı olarak su sıkıntısı yaşanacağı iddialarına açıklık getirerek, "Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz.

Bugünden itibaren yağışlar da batıdan başlayarak hafta sonuna kadar devam edecek. Nisan ayının yağışlarını alırsak büyük bir sıkıntı yok. Şu anda sulama barajları yüzde 52 dolu" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Bir Kan Bir Fidan Projesi' kapsamında ağaç dikti. Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, yaz döneminde kuraklığa bağlı olarak su sıkıntısı yaşanacağı iddialarına ilişkin, "Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Bugünden itibaren yağışlar da batıdan başlayarak hafta sonuna kadar devam edecek. Nisan ayının yağışlarını alırsak büyük bir sıkıntı yok. Şu anda sulama barajları yüzde 52 dolu. Vatandaşlarımızın sulama konusunda hassas olması lazım" dedi.

Türkiye'de 286 barajın inşa edildiğine dikkati çeken Eroğlu, bunların faydasının olacağını ifade etti.

Eroğlu, Nisan yağmurlarından sonra bir değerlendirme yapılacağı ve pek çok şehirde sıkıntı olmadığını dile getirdi. Bütün hedeflerinin yazın vatandaşa su sıkıntısı çektirmemek olduğunu anlatan Eroğlu, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, "Vatandaş endişe etmesin, bunu endişe edecek olan biziz. Vatandaştan talebimiz, çiftçilerimiz suyu akıllıca kullansın. Fazla su kullandığı zaman fazla mahsul alamıyor. Tuzlanmaya sebep oluyor. Yağmurlama, damla ve gece sulaması yapmalarını talep ediyorum. Az sulama yapılırsa daha da isabetli oluyor. Bu konuda da DSİ bölge müdürlerine talimat verdim. Şehirlerimiz için Mayıs'ın başında toplantı yaparak, kritik şehir var mı ona karar vereceğiz" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA