Artvin'de Fidan Dikim Etkinliği Yapıldı

Artvin'de düzenlenen bir etkinlikte yaklaşık bir dönümlük alana 150 fidan dikildi.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Seyitler Kampüsü'nde düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, rektör yardımcıları Aydın Tüfekçioğlu ve Fahrettin Tilki, Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, Meteoroloji Müdürü Ahmet İnce, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin orman varlığını artırması gerektiğini belirterek, "Artvin, yüzde 54'ü ormanlık alanla kaplı Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı diyebileceğimiz bir orman varlığına sahip. Coğrafyanın bize verdiği bu güzelliği korumak geliştirmek görevimiz. Bizde bunun için son 10 yılda 10 milyon'a yakın fidan dikmişiz. Yüzde 10'luk orman varlığımız son 10 yılda artmış. Bu güzel bir veri" dedi.

Ormanın sadece ağaçtan ibaret olmadığını belirten Cirit, "Orman sadece ağaç değil. Ormanla yaban hayatı, florası, faunası, bitki örtüsü var. Biz bu güzelliklere sahip çıkacak veriye, bilgiye sahibiz ve sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.

Salih Akbaş da çevredeki ağaçların ve ormanların tüm canlılara ve özellikle de insanlara çok faydalı olduğunu anlatarak, "Her an soluduğumuz temiz hava, yani oksijen ağaçlar vasıtasıyla üretilmekte, kirlettiğimiz hava yani karbondioksit ağaçlar tarafından temizlenmektedir. Yetişkin bir kayın ağacı 40 kişinin çıkardığı karbondioksidi yok etmektedir" ifadelerini kullandı
Konuşmaların ardından Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra protokoldekiler ve öğrenciler yaklaşık bir dönümlük alana 150 fidan ve tohum dikti.
Kaynak: AA