Ambulans Şoförleri Zorlu Şartlara Karşı Eğitildi

Giresun'da biri kadın 24 ambulans şoförü, vakalara ulaşırken karşılaşabilecekleri zorlu yol şartlarına hazırlık için kaygan zeminde eğitim yaptı.

Giresun Limanı sahasında, Giresun, Artvin, Rize ve Trabzon Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yapılan eğitimde, ambulans sürücüleri dubalarla çevrili kaygan zeminde araçlarını eğitim koordinatörleri talimatıyla yoldan çıkarmadan kullanmaya çalıştı.
Eğitime katılan tek kadın ambulans şoförü Sevinç Emanet, başarılı sürüşlerinin ardından erkek meslektaşlarınca alkışlandı.
Giresun Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ambulans sürücülerinin her türlü ilklim şartlarında görev yaptıklarını söyledi.

Ambulans şoförlerinin hem taşıdıkları canların hem de araçların korunması bakımından daha dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla bu eğitimlerin düzenlendiğini aktaran Bal, "Bu eğitimlere biri bayan 24 şoför arkadaşımız katılıyor. Dün teorik eğitim aldılar, bugün de pratik eğitim alıyorlar. Biz bu eğitimlerin verimli geçtiğine inanıyoruz" dedi.

Eğitime katılan tek kadın şoför Sevinç Emanet ise ilk kez bir ambulans kullandığını ve zorlanmadığını belirterek, "Eğitimler faydalı olduğu için bir sıkıntı yaşamadım. Başarılı olduğuma inanıyorum. Bir bayan olarak hiçbir sorun yaşamadan görevimi yapacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA