Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi’nde ‘ortak Taşınmaz’ Tartışması

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Kooperatifinin ortak taşınmazlarının satılması için imza toplanılması tartışmalara neden oldu.

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi’nde ‘ortak Taşınmaz’ Tartışması

Adıyaman KSS’nin halı saha, petrol istasyonu, düğün salonu, oto plaza, 35’e yakın dükkan ve arsası bulunan ortak taşınmazın tahmini 30-40 milyon TL değerinde olduğu belirtiliyor. Sanayide işyeri bulunan esnaflardan bazıları 187 üyeden imza toplayarak, ortak taşınmazların satılmasını talep ediyor.

Esnaflardan Adnan Kırıktaş, kooperatifin taşınmazlarının esnafa fayda sağlamadığını, taşınmaz malların satılarak üyelere dağıtılmasını isteyerek, mali genel kurulda seçim yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Ali Ersen Özen ise, kooperatifin taşınmazlarının daha önceden parça parça satıldığını iddia ederek, satışı yapılabiliyorsa tüm ortak taşınmazların satılması gerektiğini kaydetti.

Mahmut Olgun adlı esnaf ise 187 adet imza toplandığını ve esnafın emeğini kimseye yedirmeyeceklerini dile getirdi.

Mehmet Aslan’da haklarını aradıklarını ancak mevcut başkanın bu duruma tepki gösterdiğini iddia etti.

Bahattin Tekin ise, mevcut başkandan bilgi istediklerini ve başkanın verdiği bilgilerin kendilerini tatmin etmediğini aktardı.

Mehmet Emin Öksüz’de kendilerinin para değil, adalet istediklerini ve hiç kimseyle sorunlarının olmadığını belirterek, sosyal tesislerin değerinin altında kiraya verildiğini öne sürdü.

Esnafların iddialarına cevap veren Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ziya Yağar ise, 11 yıldır yürüttüğü başkanlık görevi boyunca her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Ziya Yağar, “Mali kongrede her zaman seçimleri gündeme alırım. Daha iyi yapacak arkadaşımız varsa gelsin yapsınlar. Bazı arkadaşlar sanayi sitesini gezerek, sanayi sitesinin sosyal tesislerinin satılacağını ve her üyeye 150 bin TL para verileceğini söylemişler. Üyelerimizden 187’si sevinerek imza atmışlar. Daha sonra bize geldiler. Bizde satılabiliyorsa satarız dedik. Kanunu olarak yanlış yapmamak için Sanayi Bakanlığı’na giderek bilgi almak istedik. Bakanlık yetkilileri 94 tane yeni dükkanın ödemelerinin önümüzdeki yıl başlayacağını belirterek, eğer böyle bir şey yapılması halinde bunu Bakanlığın satacağını ve parasının da hazineye devredileceğini bildirdiler.

Ben aylık 20 TL aidat alıyorum. Bu aidatla burası yürür mü? Gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Hafta sonu demedik çalıştık. Adıyaman Küçük Sanayi Sitesinin civan illerde emsali varsa ben bugün bile istifa etmeye hazırım. Genel kurulda tüm bilgileri ve belgeleri anlatacağım. Satılacağını bilsem satar, üyelere dağıtırım. Ama kanunu olarak bunun imkanı yok. Bizim her ay 50 bin TL giderimiz var. Biz bunları nasıl karşılıyoruz? Bu yıl 317 traktör asfalt getirdim, silindiri ben kullandım. Almış olduğumuz kiralardan, bağışlarla yönetiyoruz. Ben dürüst olduktan sonra ne korkarım ne çekinirim. 11 yıldır burada görev yapıyorum 11 yılın hesabını seve seve veririm” dedi.

Kaynak: İHA