Taksim’de Yürüyen Fındık Bahçesi Sürprizi

8. Giresun Günleri için Taksim’de yapılacak olan 27 Nisan Büyük Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşünde katılımcıları sürprizler bekliyor.

Taksim’de Yürüyen Fındık Bahçesi Sürprizi

‘Giresun Gabuğunu Gırdı’ sloganıyla çıkılan yolda 8. Giresun Günleri, Giresun’u İstanbul’a getiriyor. Evrensel değerleri yadsımadan yerel değerleri korumayı amaçlayan Giresun Federasyonu, 8. Giresun Günleri ile İstanbullulara bir kültür bayramı yaşatmayı hedefliyor.

8. Giresun Günleri, Giresun kültürünün ayrılmaz bir parçası olan fındık bahçesini İstiklâl Caddesi’nde İstanbullularla tekrar buluşturuyor. Kasası canlı fındık ağaçlarıyla donatılan bir kamyonet, bu özel gösteri için hazırlandı. Kasada yerel kıyafetleriyle bulunan Giresunlular da seyir halindeyken İstanbullulara fındık toplama şovu yapacaklar. Ayrıca yürüyen fındık bahçesi, tüm İstanbullulara Giresun fındığı ikram edecek

27 Nisan'da Taksim’de üçüncüsü gerçekleştirilecek Büyük Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşünde yerel değerler, sanatsal konsept içinde tasarlanan kültür gösterileri halinde yüzbinlerle buluşacak. Yöresel ürünlerin de ikram edileceği yürüyüşte folklorik kıyafetleri içindeki halk oyunları grupları da danslarını sergileyecekler.
Kaynak: İHA