Silifke’de 7 Bin 500 Çocuk Aşılandı

Silifke Sağlık Müdürlüğü İlçe genelinde 7 bin 500 çocuğa çocuk felci aşısı yaptı.

Silifke’de 7 Bin 500 Çocuk Aşılandı

1 Nolu Salık Ocağı önünde kurulan iki ayrı nokta ile gezici sağlık ekipleri tarafından yapılacak olan çocuk felci aşısı Nisan 2009 ve sonrası doğan çocukları kapsadı

“Aşı kampanyası hafta sonu dahil 7 gün sürdü” diyen İlçe Salık Müdürü Dr. Yüksel Eren, “İlçemiz genelinde 7 bin 500 çocuğumuzu aşılamayı hedefliyoruz. Şuan 1 Nolu Salık Ocağı önünde ve kurumlardan aldığımız araç takviyesi ile köy ve mahallelerde aşılamalara başlandık. Ekiplerimiz kapı kapı gezerek Nisan 2009 ve sonrası doğumlu tüm çocuklarımıza 7 gün boyunca aşı yapacaklar” dedi.

Çocuk felci hakkında bilgi veren Eren, şunları kaydetti:
“Zaman zaman ölüm ile sonuçlanabilen bir hastalıktır. Bir zamanlar tüm dünyada görülebilen çocuk felci, bu hastalığın dünyadan yok edilmesi için başlatılan yoğun aşılama kampanyaları sonucunda dramatik bir şekilde azalmış günümüzde sadece birkaç ülkede görülür olmuştur. Çocuk felci virüsü sadece insanlarda bulunur ve kişiden kişiye, bu virüsü taşıyan kişilerin dışkıları ile kirlenmiş yiyecekler ve su yolu ile ve daha nadiren solunum yolu ile bulaşmaktadır. Ilıman iklimlerde polio virüs enfeksiyonu yaz aylarında artar. Poliovirüsü çok büyük bir hızla yayılan bir virüstür. Hasta kişiyle aynı evde kalan çocuklara yayılma oranı yüzde 100, erişkinlere bulaşma oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Polio Eradikasyon Programı’nda amaç vahşi polio virüsünün yok edilmesidir. Aşılama bireyleri korumaktan daha fazlasını yapar; hastalığın bir kişiden diğerine yayılımını önleyerek tüm toplumu korur. 29 Ekim 2013 tarihinde DSÖ’nden yapılan açıklamadan anlaşıldığı üzere, Suriye’de vahşi çocuk felci virüsünün varlığı ve buna bağlı vakalar olduğu teyit edilmiştir. Suriye ile olan uzun sınırımız ve içinde bulunulan durumdan dolayı nüfus hareketleri nedeniyle, Ülkemiz poliovirüs importasyon riski altındadır”
Kaynak: İHA