Niksar'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Tokat’ın Niksar ilçesinde 38. Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Niksar'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Etkinlik, tarihi Niksar Kalesi içerisinde bulunan Anadolu'nun ilk tıp medresesi olan Yağıbasan Medresesi içerisinde yapıldı.

Burada düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Niksar Belediyesi Kültür Müdürü Yüksel Eldivenci bir şehrin değişmesi, gelişmesi o şehirdeki ağır sanayi kadar bacasız sanayide denen turizme bağlı olduğunu belirterek, “Özellikle son 20 yılda Niksar turizmde önemli bir ivme yakalamıştır. Ülke genelinde büyük bir potansiyele sahip olan turizm gelirinden biz de payımızı alma gayreti içerisindeyiz. Niksar coğrafi, tarihi ve kültürel yönden oldukça zengin bir ilçemizdir. Pontuslara, Romalılara, Bizanslılara, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlılara ev sahipliği yapan ilçemiz, her medeniyetten bir eser kazanmış ve günümüze kadar bu eserleri koruyabilmiş ender şehirlerden birisidir. Türkiye'nin ikinci büyük kalesi, Anadolu'nun ilk Türk medresesi, Roma dönemi Arsenali, Melikgazi Türbesi, Kırkkızlar Kümbeti, Ulu Camii, Çöreğibüyük Camii ve Efkerit Mağarası ile tarihi eserler yönünden oldukça zengin bir ilçeye sahibiz. Çamiçi Yaylamızda coğrafi ve kültürel turizmi canlandıracağımızı biliyor ve bu uğurda yıllardır mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi yaparken ortak bir Niksar aklıyla başarabileceğimize kanaatimiz tamdır. Bu konuda tüm halkımızdan özveri bekliyoruz” dedi

Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) Başkanı, Danişmend Gazi Lisesi Coğrafya Öğretmeni ve aynı zamanda Oryantring Federasyonu Tokat Temsilcisi İlker Melikoğlu ise konuşmasında, kaymakamlık, belediye ve STK’ların destekleriyle Niksar’da NİDOS’u kurduklarını belirterek, Niksar coğrafyasına dokusuna en uygun turizm tarzının doğa sporu olduğunu ifade etti.

Melikoğlu, derneğin üyelerinin 60’a kadar ulaştığını ve bu sayıyı artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Programda son olarak konuşan Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni M. Necati Güneş ise Niksar’ın tarihi hakkında bilgiler verdi. Niksar adının nereden geldiğini anlatan Güneş, Niksar’ın bölgenin en önemli yerleşim merkezlerinden birisi olduğunun altını çizdi.

Emekli Öğretmen Ekrem Öncü, yaşayan insan hazinesi kaval ustası Yaşar Güç ve ekibinin türkü dinletinin ardından program, Mahmudiye İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.

Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Özer, Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş, Emniyet Müdürü Murat Mutlu, daire müdürleri, Belediye oryantring takımı, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA